Uns galets diferents i originals
Ingredients per a la recepta (20 galets)
- 20 galets d’Hort del Silenci
- 150/200 gr. de gambes crues ja pelades
- 300 gr. de carbassons ja nets i tallats a daus no massa petits
- mitja ceba
- 200 gr. de nata per cuinar
- 1 sobre de safrà de Safrà del Montsec
- 25 gr. de mantega
- oli
- sal
- pebre
Elaboració de la recepta
- Recordeu que per les preparacions de pastes al forn el temps de cocció de la pasta ha de ser exactament la meitat del temps indicat al paquet.
- Els galets els podeu coure contemporàniament a la preparació del farcit així que primer de tot poseu l’olla amb l’aigua a bullir.
- En una paella amb un raig d’oli coeu les gambes per 3-4 minuts, que no s’assequin. Reserveu-les.
- En la mateixa paella, coeu els carbassons amb tapa. Quan hagin tret una mica d’aigua traieu la tapa i coeu fins que estiguin tous (però no massa).
- Ajusteu de sal i poseu-los en el contenidor del minipimer, afegiu-hi les gambes i tritureu-los amb un parell de cops. La crema no ha de ser massa fina.
- Mentrestant els galets ja estaran fets, escorreu-los i poseu-los sobre un drap sec.
- Ompliu-los amb una cullereta o amb una manega pastissera i poseu-los un al costat de l’altre en una safata per el forn. Amb aquestes quantitats per omplir 20 galets necessitareu ¾ de crema.
- Talleu la ceba en trossets petits.
- En la mateixa paella on heu cuit les gambes i els carbassons, foneu la mantega i coeu la ceba remenant. Abans que agafi color afegiu-hi la nata. Quan sigui calenta afegiu-hi el safrà i remeneu bé fins que estigui completament dissolt. Quan arrenca el bull apagueu el foc. Aboqueu la meitat de la salsa de nata als galets. Veureu que se’n va tota al fon de la safata.
- Barregeu la salsa de nata que queda amb la resta del compost de gambes i carbassons. Poseu una cullerada de compost al damunt de cada galet. Si en queda no la feu servir tota. El que no volem és ofegar els galets en la nata.
- Ara passeu els galets al forn 30 minuts a 180º. Aneu mirant que no s’assequin massa.
- Com tots les pastes que passen pel forn podeu preparar aquest galets el dia abans i guardar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn deixeu-los fora de la nevera per una mitja hora o enforneu-los directament just quan poseu el forn en marxa i que arribin a poc a poc a temperatura.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2014 del Celler Mas Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.
Recepta extreta de: https://www.lapastaperalscatalans.cat/receptes/vegetals/galets-farcits-de-carbassons-i-gambes-amb-salsa-de-safra.html?utm_source=myTaste&utm_medium=Referral&utm_campaign=Web