BAINET COCINA CON BRUNO OTEIZA RECETA: 1653. TARTALETAS DE BRANDADA DE BACALAO CON OLIVADA

Un entrant per qualsevol celebració

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 16 cassoletes de pasta brisa de Masdeu
  • 300 g de bacallà dessalat esqueixat de Pairó Fish
  • olivada de Clos de La Torre
  • 1 patata
  • 1 trosset de col
  • 4 grans d’all
  • 150 ml de llet
  • aigua
  • vinagre
  • oli d’oliva
  • sal
  • julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Cou la patata en una cassola amb aigua i sal durant 25-30 minuts. Pela-la.
  2. Lamina 1 all i daura’l en una paella amb oli d’oliva. Incorpora el bacallà esqueixat i ofega bé.
  3. Retira a un got el suc que hagi deixat anar el bacallà i l’oli. Posa el bacallà amb un parell d’alls en el got de la batedora (reserva la resta de les làmines d’all). Introdueix la patata trossejada. Aboca la llet i tritura. Afegeix poc a poc el suquet perquè vagi emulsionant amb l’oli.
  4. Talla la col en juliana i sala-la en una paella amb oli d’oliva, els alls del bacallà, una mica de sal i un rajolí de vinagre.
  5. Posa una mica de col saltejada a la base de cada tartaleta. Omple amb la brandada i col·loca a sobre una mica d’olivada. Decora amb unes fulles de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermouth de Mussons Vins, un vermut produït amb vins blancs provinents majoritàriament, de les vinyes experimentals de Can Gambús situades al Parc Agrari de Sabadell i aromatitzat amb plantes aromàtiques naturals, moltes d’elles comunes dels boscos del Vallès. De gran potència aromàtica, ric però a la vegada subtil. Ideal per aperitius.

vermut-mussons-vins

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/aperitivos/201506/tartaletas-brandada-bacalao-olivada-29489.html