recepta-gourmet-filet-porc-glacejat-mostassa-romani

Només 5 ingredients per fer un plat increïble

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 filet de porc (o dos) de Carns Trias
  • 3 cullerades de sucre morè
  • 2 cullerades de mostassa en gra
  • 2 culleradetes de romaní picat fresc o sec de Bernau Herbes
  • 2 cullerades de xerès sec

 

Elaboració de la recepta

  1. Eixuguem bé el filet de porc amb un paper absorbent.
  2. Afegim i remenem tots els altres ingredients en un bol, hi col·loquem el filet de porc, que quedi ben cobert per la marinada, com a mínim durant 15 minuts, molt millor si el deixem marinar tota la nit.
  3. Escalfem oli en una cassola a foc mig-alt fins que fumegi. Salpebrem el filet, i l’afegim a la cassola, reduïm el foc a mig-baix, cuinem girant el filet cada 3-4 minuts, fins que ens quedin caramel·litzats per tot arreu, durant uns 20 o 25 minuts.
  4. El traiem i el cobrim amb paper alumin i el deixem reposar uns 10 minuts abans de tallar-lo.
  5. El podem presentar amb puré de patates i verdures saltejades, o amb una mica d’arròs salvatge.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Mimat de Giró Ribot, un vi de color cirera picota amb reflexes violacis d’alta intensitat. En copa mostra una bona densitat i una llàgrima abundant. Intens, molt expressiu, predominen les notes de fruits del bosc. En una segona capa apareixen notes balsàmiques de sotabosc, embolcallades per pinzellades de la criança en roure, que li confereixen complexitat. Entrada suau, omplint tot el seu pas per boca. Els tanins són madurs i mostren un caràcter sedós i envellutat. Al retrogust es produeix una explosió de fruites confitades. El final de boca és persistent amb una lleugera amargor que li confereix longitud.

vi-negre-mimat-giro-ribot

Recepta extreta de: http://www.carnstrias.com/filet-de-porc-glacejat-amb-mostassa/