entrama-de-bou-amb-alberginia-farcida-de-verdures-de-temporada-i-mel-de-curcuma

Una recepta atrevida i original

 

Ingredients per a la recepta

  • Entrama de bou (part que hi ha al costat del ronyó, són 2 filets i al mig hi ha un nervi molt fort que s’ha de treure per coure a la brasa o a la planxa). També podem fer-ho amb el conillet de bou o la galta de vedella, o en carns més nobles com el solomillo o la part baixa de l’entrecot, el filet.
  • Albergínies cuites al forn – escalivada.
  • Mel de Milflors amb cúrcuma de Muria Bio.

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem l’albergínia per la meitat, traiem el “relleno” i fem el farcit amb les verdures tallades ben finetes acompanyat amb mel amb cúrcuma per dins per lligar-ho tot.
  2. La cúrcuma és una espècie India que potencia el sabor dels productes, i Muria Bio al combinar la mel amb la cúrcuma fa un producte que potencia els plats.
  3. Farem la carn a la planxa amb una mica d’oli i pebre, tot i que també es pot fer a la brasa.
  4. Per coure la carn, el millor es colorar-la per totes bandes, donant-li voltes per a que quedi tot ben torrat per fora i tendra per dintre.
  5. Una vegada tenim la carn, acabarem ficant una ralla de la mel amb cúrcuma per acompanyar el plat; recordem que es una mel que potencia el sabor i que l’espècia de procedència India que incorpora la mel de Milflors del producte MuriaBio.
  6. Agafem l’albergínia prèviament escalfada i la ficarem a un costat del plat, després agafarem la carn, tallem un costat per fer la presentació i així veurem la cocció de la carn.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un DO Priorat de Dotzevins, un vi negre de sabor intens i carnós de fruites vermelles madures, amb torrats suaus i cremosos, acompanyat per un subtil gust especiat de pebre, canyella i vainilla.

dotzevins-priorat-e1478435219354

Recepta extreta de: https://www.youtube.com/watch?v=JqOkHAsDp7A&feature=youtu.be