Els Fideus a la cassola és un plat molt equilibrat i gustós, que agrada a tothom pel seu sabor deliciós. Per això, actualment, la pasta és un dels aliments més tipificats de la gastronomia mediterrània, com ho és la catalana. A més, els fideus a la cassola amb base de pasta es cuinen diferent depenent l’indret, a Catalunya per exemple, es cuina la pasta amb la base del guisat i, d’aquesta forma, adquireix tot el gust de les verdures i la carn.
Sucosos i saborosos: els fideus a la cassola
Queda’t amb nosaltres si vols aprendre com preparar aquesta tradicional recepta!
Ingredients de proximitat per a 3 o 4 persones
- 2 gots de fideus
- 40gr de bolets deshidratats (150 g de bolets frescos)
- 300 gr de costelles de porc
- 2 salsitxes fresques
- 300 gr de magre de porc fresc
- 1 pebrot verd italià
- 1/2 pebrot vermell dolç
Important el sofregit per als fideus a la cassola
- opcionalment un tros de pebrot groc Califòrnia
- 1/2 ceba tendra
- 2 grans d’all
- 120gr de pèsols congelats
- 2 i 1/2 gots de brou de carn / au per cada got de fideus (es perd líquid a l’olla a pressió)
- 1/2 got de tomàquet fregit casolà (si pot ser sense sucre)
- Pebre
- Sal
- Oli d’oliva verge extra CANIGÓ OIL
- Opcional 1 nyora i vi
Elaboració de la recepta de fideus a la casssola
- Posar els bolets a hidratar amb aigua una mica calenta durant almenys 1 hora abans de començar la recepta. I preparem la carn.
- Tirarem a la cassola el magre de porc i ofegarem amb una mica d’oli d’oliva verge extra i a foc mitjà.
- Un cop es marquin els trossos per tots dos costats tirar les costelles i posar a daurar el conjunt uns 10 minuts a foc suau.
- El traiem de la cassola i ho posem a coure amb el brou en una olla a pressió durant 30 minuts.
- Anar trossejant els pebrots i la ceba tendra.
És l’hora de la carn
- Primer de tot, Ofegar a la cassola de la carn i les seves caramel·litzacions.
- Després d’uns 10 minuts ofegar les salsitxes (la carn més fràgil) juntament amb la nyora a foc molt suau, estaran 20 minuts.
- En una paella a part torrem la bolets (sense l’aigua) amb una mica d’oli d’oliva.
- Un cop fetes les salsitxes tirarem el tomàquet i ofegarem breument.
- Un cop els bolets estiguin saltejats tirarem els pèsols (sense l’aigua) i ofegarem una mica.
- Afegiu-hi una mica d’aigua (o més brou) amb l’all picat perquè arrossegui tota la substància de les mateixes.
Toca tirar els fideus a l’olla
- Obrirem l’olla a pressió per fer els bolets i pèsols i tornarem a tancar perquè cogui 10 minuts més.
- A continuació, Passats aquests 10 minuts, tirarem els fideus a la cassola i ofegarem per un parell de minuts, el que triga a obrir-se l’olla a pressió.
- Treurem la nyora per raspar la seva carn i la tornarem a trobar a la cassola juntament amb el contingut de l’olla a pressió.
- I fins que el fideu estigui tendre.
- Sucosos i saborosos!
A l´hora del cafè: Quality Blends
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!