Els fideus a la cassola és un plat molt equilibrat i gustós, que agrada a tothom pel seu sabor deliciós. Segurament, actualment, la pasta és un dels aliments més tipificats de la gastronomia mediterrània, com ho és la catalana. Els fideus a la cassola amb base de pasta es cuinen diferent depenent l’indret, a Catalunya per exemple, es cuina la pasta amb la base del guisat i, d’aquesta forma, adquireix tot el gust de les verdures i la carn.

recepta-gourmet-fideus-cassola

Sucosos i saborosos: els fideus a la cassola

Queda’t amb nosaltres si vols aprendre com preparar aquesta tradicional recepta!

Ingredients de proximitat per a 3 o 4 persones

  • 2 gots de fideus d’Hort del Silenci
  • 40gr de bolets deshidratats (150 g de bolets frescos)
  • 300 gr de costelles de porc de Porc de Palou
  • 2 salsitxes fresques de Porc de Palou
  • 300 gr de magre de porc fresc de Porc de Palou
  • 1 pebrot verd italià
  • 1/2 pebrot vermell dolç

Important el sofregit per als fideus a la cassola

  • opcionalment un tros de pebrot groc Califòrnia
  • 1/2 ceba tendra
  • 2 grans d’all
  • 120gr de pèsols congelats
  • 2 i 1/2 gots de brou de carn / au per cada got de fideus (es perd líquid a l’olla a pressió)
  • 1/2 got de tomàquet fregit casolà (si pot ser sense sucre)
  • Pebre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Opcional 1 nyora i vi

Elaboració de la recepta de fideus a la casssola

  1. Posar els bolets a hidratar amb aigua una mica calenta durant almenys 1 hora abans de començar la recepta. I preparem la carn.
  2. Tirarem a la cassola el magre de porc i ofegarem amb una mica d’oli d’oliva verge extra i a foc mitjà.
  3. Un cop es marquin els trossos per tots dos costats tirar les costelles i posar a daurar el conjunt uns 10 minuts a foc suau.
  4. El traiem de la cassola i ho posem a coure amb el brou en una olla a pressió durant 30 minuts.
  5. Anar trossejant els pebrots i la ceba tendra.

És l’hora de la carn

  1. Ofegar a la cassola de la carn i les seves caramel·litzacions.
  2. Després d’uns 10 minuts ofegar les salsitxes (la carn més fràgil) juntament amb la nyora a foc molt suau, estaran 20 minuts.
  3. En una paella a part torrem la bolets (sense l’aigua) amb una mica d’oli d’oliva.
  4. Un cop fetes les salsitxes tirarem el tomàquet i ofegarem breument.
  5. Un cop els bolets estiguin saltejats tirarem els pèsols (sense l’aigua) i ofegarem una mica.
  6. Afegiu-hi una mica d’aigua (o més brou) amb l’all picat perquè arrossegui tota la substància de les mateixes.

Toca tirar els fideus a l’olla

  1. Obrirem l’olla a pressió per fer els bolets i pèsols i tornarem a tancar perquè cogui 10 minuts més.
  2. Passats aquests 10 minuts, tirarem els fideus a la cassola i ofegarem per un parell de minuts, el que triga a obrir-se l’olla a pressió.
  3. Treurem la nyora per raspar la seva carn i la tornarem a trobar a la cassola juntament amb el contingut de l’olla a pressió.
  4. I fins que el fideu estigui tendre.
  5. Sucosos i saborosos!

Maridar els fideus a la cassola

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és molt pàl·lid deixant un groc amb notes verdoses. En nas és molt floral i afruitat: notes de poma, préssec, fruites tropicals, pinya i cítrics amb una nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li aporta vivacitat i frescor. La criança com a Reserva afegeix unes sensacions finals que persisteixen en el temps.

elaboració-artesana-reserva-cava-jaume-giro-i-giro

Font: Mescado Calbajio.