Una recepta que té de tot
Ingredients per a la recepta
- 200 grams d’espaguetis de Riet Vell
- 100 grams de bacó
- 150 grams de bolets variats d’Urdet
- Mitja ceba gran o una petita
- 1 cullera d’oli de tòfona d’Urdet
- 50 grams de panses
- 50 grams de nous
Elaboració de la recepta
- Posem aigua a escalfar i quan bulli tirem la pasta amb sal, un raig d’oli d’oliva i dues fulles de llorer. La pasta es cou segons les indicacions del fabricant perquè quedi al dente.
- D’altra banda, piquem la ceba i la posem a sofregir en una paella amb oli d’oliva i un polsim de sal. Quan estigui picada afegim el bacó tallat a daus. Afegim els bolets escorreguts.
- A continuació, desfem una cullerada de tòfona en oli i afegim els bolets i les nous. Ho barregem tot i ho reservem.
- Quan la pasta ja estigui cuita l’escorrem i la incorporem a la paella on tenim la ceba, el bacó i els bolets. Barregem tot i afegim la l’oli de tòfona i la fruita seca. Tornem a barrejar i ja tenim la pasta a punt per servir-la.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Rose de Celler Vell, un rosat brillant, de bombolla fina i constant, d’aroma floral intens, amb records persistents de criança. De sabor molt afruitat. amb un fresc toc àcid.
Recepta extreta de: https://lacocinadetani.wordpress.com/2014/12/14/pasta-con-setas-y-frutos-secos-aromatizada-con-aceite-de-trufa/