espaguetis-bolets-fruits-secs

 

Una recepta que té de tot

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 grams d’espaguetis de Riet Vell
  • 100 grams de bacó
  • 150 grams de bolets variats d’Urdet
  • Mitja ceba gran o una petita
  • 1 cullera d’oli de tòfona d’Urdet
  • 50 grams de panses
  • 50 grams de nous

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem aigua a escalfar i quan bulli tirem la pasta amb sal, un raig d’oli d’oliva i dues fulles de llorer. La pasta es cou segons les indicacions del fabricant perquè quedi al dente.
  2. D’altra banda, piquem la ceba i la posem a sofregir en una paella amb oli d’oliva i un polsim de sal. Quan estigui picada afegim el bacó tallat a daus. Afegim els bolets escorreguts.
  3. A continuació, desfem una cullerada de tòfona en oli i afegim els bolets i les nous. Ho barregem tot i ho reservem.
  4. Quan la pasta ja estigui cuita l’escorrem i la incorporem a la paella on tenim la ceba, el bacó i els bolets. Barregem tot i afegim la l’oli de tòfona i la fruita seca. Tornem a barrejar i ja tenim la pasta a punt per servir-la.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Rose de Celler Vell, un rosat brillant, de bombolla fina i constant, d’aroma floral intens, amb records persistents de criança. De sabor molt afruitat. amb un fresc toc àcid.

celler-vell-extra-brut-rose-cava

Recepta extreta de: https://lacocinadetani.wordpress.com/2014/12/14/pasta-con-setas-y-frutos-secos-aromatizada-con-aceite-de-trufa/