Exquisidesa sense secrets
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 entrecots de Can Mabres
- 30 g de mantega
- Oli d’oliva
- ½ litre de brou de vedella molt concentrat
- ½ kg de cebes
- Sal
- Pebre bo
- Farina per arrebossar
Elaboració de la recepta
- Salpebreu la carn. Peleu les cebes i tallau-les a rodanxes.
- Poseu la paella al foc amb un poc d’oli. Enfarineu la carn i sofregiu-la (l’oli ha de ser molt calent) al vostre gust, però ha de quedar un poc rosadeta a l’interior. Treieu els entrecots de la paella a mesura que els aneu fregint i manteniu-los calents mentre prepareu la salsa i la guarnició.
- Poseu el brou al foc i en bullir, manteniu-lo al mínim.
- Dins la mateixa paella de fregir la carn, foneu la mantega. Afegiu-hi 2 cullerades de farina i remeneu-ho bé amb la batedora manual de barnilles perquè no faci grums. Afegiu-hi el brou per tandes sense parar de remenar. Comproveu el punt de sal; apagueu el foc i tapeu la paella.
- Poseu una paella fonda al foc amb oli abundant. Enfarineu les rodanxes de ceba i fregiu-les dins l’oli molt calent. Poseu-les a degotar damunt paper absorbent.
- Escalfeu la salsa.
- Per muntar els plats, aboqueu un poc de salsa en el fons. Col·loqueu l’entrecot damunt i cobriu-lo amb les rodanxes de ceba.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.
Recepta extreta de: http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/carn/vedella/entrecot-a-la-vienesa/