coca d'oli de comi amb formatge

Un aperitiu exquisit

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa en un bol la farina i fes un volcà. Posa en el centre la cervesa, l’oli, la sal i les espècies. Comença a barrejar els ingredients fent cercles amb els dits o amb l’ajuda d’una rasqueta de forner, i quan tots els ingredients s’hagin unit i es desenganxin del bol, passa-a la superfície de treball i pasta fins que la massa sigui homogènia. Deixa-la reposar 15 minuts coberta amb un drap.
  2. Estén la massa amb el corró fent-la ben fina, perquè encara que poc, alguna cosa pujarà durant l’enfornat. Talla la massa segons la forma que li vulguis donar i veu col·locant a la safata del forn coberta amb Silpat o una altra tela de cocció, i punxa amb una forquilla perquè no pugi.
  3. S’enforna la Coca d’oli amb comí al forn preescalfat a 200 º C durant 7-8 minuts, encara que el temps dependrà segons el gruix i la mida que li hagis donat a la massa. No esperis que quedi daurat molt, només que prengui una mica de color per evitar que quedi massa cruixent.
  4. Un detall que cal no oblidar és preparar aquest aperitiu just en el moment en què ho vas a servir, ja que si el deixes una estona muntat, l’aigua que desprengui el formatge s’humitejarà la massa i no resultarà gens cruixent. Si vas a tenir convidats, pots tenir la mise en place preparada, el muntatge d’aquestes tapes serà molt ràpid, així que no els faràs esperar.
  5. El formatge feta convé que sigui en bloc per poder tallar-lo a la mesura que desitgem, així com amb el gruix que més ens agradi, per a nosaltres el seu és que sigui lleugerament més fi que la torrada.
  6. I poc més a dir, quan els comensals estiguin a la taula (o una mica abans), col·loca els ingredients com veus en les fotos, sobre la coca el formatge feta, sobre el formatge una fina línia de tapenade (no convé abusar) i al centre una punteta de melmelada de pebrot vermell. També pots posar una miqueta més, perquè aquest mos serà el millor de la tapa.
  7. Per acabar, decora amb uns brots de bròquil la Coca de formatge feta, i a menjar. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.

vermut terrania essential reserva

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2009/09/20/coca-de-aceite-y-comino/
https://gastronomiaycia.republica.com/2009/09/20/coca-de-queso-feta-tapenade-y-mermelada-de-pimiento/