Una crema delicatessen
Ingredients per a la recepta
Per a la crema de carbassa
- 1 gra d’all
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1/2 carbassa
- 1 cda de llevat de cervesa
- 1 patata
- 1 l de brou de verdures Can Garriga
- Oli d’oliva
- 1/4 cda de sumaq
- Sal
- Pebre
També la podeu comprar ja elaborada per Can Garriga.
Per l’acabat
- 1 ceba tendra
- 3 bolets xiitake frescos
- 200 ml nata vegetal
- Crema de carbassa
- 6 rodanxes de pa
- Oli d’oliva
- Pebre
Elaboració de la recepta
Per a la crema de carbassa
- Peleu l’all, la ceba i la pastanaga. Tallar-los en trossos petits i sofregir en una olla a foc baix amb una mica d’oli, tapar l’olla i cuinar durant 10 o 15 minuts, fins que les verdures estiguin ben sofreídas.
- Peleu la carbassa i la patata, tallar-les a trossos i afegir-les a l’olla.
- Afegiu-hi el brou de verdures i el llevat de cervesa fins que cobreixi els ingredients i cuinar a foc baix amb l’olla tapada durant 30 minuts un cop hagi arrencat bull.
- Un cop passin els 30 minuts afegiu-hi el Sumaq, la sal i pebre al gust.
- Triturar la crema fins que no tingui cap grumoll.
Muntatge
- Posar les rodanxes de pa una paella amb un bon raig d’oli i cuinar per tots dos costats fins que obtinguin un color ben daurat.
- Talla els xiitake en làmines fines i saltar amb una mica d’oli a foc alt durant uns segons.
- Peleu la ceba tendra i tallar-la a rodanxes.
- Servir la crema de carbassa en un bol, decorar amb una mica de nata, unes rodanxes de ceba tendra, unes làmines de shiitake i una rodanxa de pa.
- Acabar la crema amb una mica de pebre acabat de moldre.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un cava Brut de Caves El Mas Ferrer, un cava de color groc amb reflexos verdosos. Seu aroma és intens i afruitat. És sec en boca i presenta amb tocs de fines herbes i cítrics en retronasal.
Recepta extreta de: http://www.delicooks.com/recetas/tipos-platos/sopas-y-cremas/crema-de-calabaza-y-shiitake/