recepta-gourmet-carpaccio-vedella-verduretes-vinagre

Un plat propi de xefs

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 gr. de filet de Vedella Ecològica del Pedraforca 
  • El suc d’una llimona
  • 1/2 poma àcida i cruixent
  • Uns cogombres en vinagre
  • Panotxes de blat de moro en conserva
  • 1/2 alvocat
  • Cebetes en vinagre
  • Un grapat d’olives negres
  • Oli d’oliva de Fruit-i-med
  • Vinagre de Fruit-i-med
  • Formatge parmesà en llesques
  • Espècies al gust i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Disposar les làmines de carn en un plat de servir, regar amb abundant suc de llimona i picar les verdures i olives disposant per sobre.
  2. Tallar la poma a làmines fines i posar-les en el centre fent una flor; posar una mica de sal
  3. Ruixar tot el conjunt al gust amb un bon oli d’oliva, vinagre i les espècies; finalment distribuirem les llesques de parmesà per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Criança del Celler Miquel Roca, un vi de color vermell granatós, net i brillant. Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l’equilibra.

brocat-criança-miquel-roca

Recepta extreta de: https://www.petitchef.es/recetas/entrante/carpaccio-de-ternera-con-parmesano-y-verduritas-en-vinagre-fid-1014524