Un plat propi de xefs
Ingredients per a la recepta
- 200 gr. de filet de Vedella Ecològica del Pedraforca
- El suc d’una llimona
- 1/2 poma àcida i cruixent
- Uns cogombres en vinagre
- Panotxes de blat de moro en conserva
- 1/2 alvocat
- Cebetes en vinagre
- Un grapat d’olives negres
- Oli d’oliva de Fruit-i-med
- Vinagre de Fruit-i-med
- Formatge parmesà en llesques
- Espècies al gust i sal
Elaboració de la recepta
- Disposar les làmines de carn en un plat de servir, regar amb abundant suc de llimona i picar les verdures i olives disposant per sobre.
- Tallar la poma a làmines fines i posar-les en el centre fent una flor; posar una mica de sal
- Ruixar tot el conjunt al gust amb un bon oli d’oliva, vinagre i les espècies; finalment distribuirem les llesques de parmesà per sobre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Criança del Celler Miquel Roca, un vi de color vermell granatós, net i brillant. Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l’equilibra.
Recepta extreta de: https://www.petitchef.es/recetas/entrante/carpaccio-de-ternera-con-parmesano-y-verduritas-en-vinagre-fid-1014524