recepta-blat-sarrai-olivada-negra

Vegana i exquisida

 

 

Ingredients per a la recepta (1 persona)

  • 1 got de blat sarraí
  • 1 pastanaga
  • 1 alvocat
  • Suc d’1 llimona
  • Anacards torrats (millor si els torrem nosaltres)
  • Olivada Empeltre de Blai Peris
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Ruca o altres enciams per acompañar

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentar el blat sarraí, en una cassola escalfar una mica d’oli, afegir el blat sarraí i torrar durant uns pocs minuts, afegir 2 gots d’aigua i la sal, bullir, baixar al mínim i tapar durant 30 minuts.
  2. Peleu l’alvocat, trossejar i posar-lo a un bol ben barrejat amb el suc de llimona. Ratllar la pastanaga.
  3. En un bol gran, ajuntar el blat sarraí amb el paté d’olives negres, una mica de la pastanaga ratllada, i anacards picats, barrejar-ho tot bé.
  4. En un motlle col·locar: una capa gruixuda de blat sarraí, una fina d’alvocat, una fina de pastanaga ratllada, una altra gruixuda de blat sarraí, una de pastanaga, una gruixuda d’alvocat, i decorar amb una mica de pastanaga ratllada i uns quants anacards . Posar una mica de ruca o enciam al plat.
  5. Acompanyar amb un oli per amanir que ens agradi.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Tarambana Rosat de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell pàlid, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruites vermelles característiques del raïm. En boca és parafinat, greixós però al mateix temps, manté la seva frescor molt ben equilibrada. La seva acidessa i la finura de les tres varietats. Té totes les llums, colors i aromes de l’any. Al final resta ple, viu i exuberant.

vi-rosat-tarambana-cava-giro

Recepta extreta de: http://www.mireiagimeno.com/recetas/trigo-sarraceno-con-olivada