En aquesta recepta un presentem un plat únic. Bacallà a la llauna amb fesolets per llepar-se els dits.
Un clàssic que no falla mai
Aquesta recepta també la podeu trobar ja elaborada per Pairó Fish
Ingredients per al bacallà a llauna amb fesolets (2 persones)
- 2 talls gruixuts de bacallà sec de Pairó Fish
- 2 alls tendres o 4 grans d’all sec
- 1 cullerada de pebre roig dolç
- ½ gotet de vi blanc
- Fesols de Santa Pau cuits de Mar-tret
- Farina per enfarinar el bacallà
- Oli d’oliva
- Julivert picat
Elaboració de la recepta
- Agafeu els trossos de bacallà i renteu-les bé sota el raig d’aigua per treure l’excés de sal. Poseu-los en un recipient coberts d’aigua i ho guardeu a la nevera. Canvieu l’aigua del bol cada 12 hores durant 3 dies.
- Un cop el bacallà dessalat, l’escorreu i eixugueu bé.
- Enfarineu els trossos de bacallà i els fregiu en una paella amb oli fins que estiguin quasi cuits. Si els talls són gruixuts, procureu que es fregeixen pels quatre costats. Un cop fregits, reserveu.
- En la mateixa paella i en el mateix oli, fregiu els alls, vigilant que no es cremin. Afegiu el pebre roig, remeneu i ràpidament afegiu el vi blanc. Deixeu coure durant 2/3 minuts. Afegiu una mica de julivert picat.
- Mentrestant, poseu els fesols cuits en una llauna per anar al forn i al damunt poseu els trossos de bacallà. Repartiu el contingut de la paella per damunt del peix i els fesols. Poseu al forn, prèviament escalfat a 170º durant 6/7 minuts.
- Emplateu i acabeu la recepta amb una mica més de julivert picat.
- Ja teniu llest el bacallà a la llauna amb fesolets
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.
Recepta extreta de: http://www.benremenat.cat/2014/02/bacalla-la-llauna.html