recepta-gourmet-pollastre-peres-almívar

Una combinació genial

 

Ingredients per a la recepta

Ingredients pollastre amb peres

  • 4 cambres del darrere de Pollastre de l’era
  • 1 kg. de peres confitades de Fruita Blanch
  • 3 tomàquets mitjans madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 1 cap d’alls
  • 3 fulles de llorer
  • 2 claus aromàtics
  • 1 branca de canyella
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

 

Ingredients de la picada

  • 12 ametlles torrades i pelades
  • 2 galetes Maria
  • 2 alls pelats
  • 50 mil. brou de cocció del pollastre amb peres

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelar i tallar a trossos la ceba i els tomàquets.
  2. Realitzar una picada amb els ingredients corresponents. (Veure al final de la recepta i en la llista d’ingredients per a la picada)
  3. Rentar i netejar les cambres del darrere de pollastre, salpebreu-los. En una paella amb un raig d’oli, salteu les meitats de les peres en almívar fins que adquireixin una lleugera coloració daurada.
  4. En una cassola, sobre un foc mitjà, abocar un raig d’oli i fondre la mantega de porc. Segellar i daurar els trossos de pollastre. Un cop daurats reservar-los fins a la seva posterior utilització.
  5. A la mateixa cassola i amb l’oli que ha quedat del segellat dels trossos de pollastre ofegar i daurar la ceba tallada. Afegir sal per accelerar la pèrdua d’aigua i incorporar els alls tallats sense pelar però marcats per la meitat, les fulles de llorer, els claus olorosos i el tros de canyella en branca. Quan estigui ben daurada la ceba, incorporar els trossos de tomàquet. Sofregir fins que el tomàquet adquireixi una tonalitat caramel·litzada.
  6. Incorporar els quarts de pollastre i remenar per barrejar els ingredients. Abocar el brou de la confitura de les peres i afegir una mica d’aigua fins gairebé cobrir els trossos de carn. Rectificar de sal i pebre. Tapar la cassola i deixar coure a foc lent durant aproximadament 45 minuts.
  7. Remenar de tant en tant per evitar que s’enganxi al fons de la cassola i es cogui per igual la carn. Destapar la cassola quan faltin uns 10 minuts incorporar la picada i tot seguit les meitats de les peres saltejades i daurades prèviament. Deixar coure sense tapar la cassola altres 10 minuts perquè s’integrin els sabors i es concentri el brou.
  8. Es poden coure coure al forn a 250ºC (en una safata per forn) els quarts de pollastre i les peres, perquè adquireixin una tonalitat més daurada i torrada.

 

Elaboració de la picada

  1. Introduir tots els ingredients de la picada en un morter o millor encara en el got de la batedora, triturar amb el braç elèctric (Minipimer) o bé si es prefereix més artesanal, picar-los o triturar-los amb la mà del morter.
  2. En un plat pla abocar suc de la cocció del pollastre amb peres, incorporar un tros del darrere de pollastre i 2-3 meitats de pera confitada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi blanc Parellada del Celler Carles Andreu, un vi que de color groc pàl·lid amb reflexos de pell de llimona. Molt complex al olfacte amb records de maceració de fruites blanques, fins i tot tropicals, i de sidra. Destaquen particularment la pinya, el plàtan i la poma. Molt personal al gust, equilibrat entre dolçor i acidesa, estructurat i persistent, amb punts afruitats.

 vi-blanc-perellada-carles-andreu

Recepta extreta de: http://jugandoconfogones.es/pollo-con-peras/