Unes postres idíl·liques
Ingedients per a la recepta
- 250 g galeta digestive per a la base
- 80 g mantega per la base
- 500 g formatge blanc per untar per al farciment
- 350 g mató per al farciment de Làctics Ubach
- 200 g nata per muntar per al farciment
- 2 ou per al farciment
- 100 g sucre per al farciment
- 100 g mel per al farciment
- 100 g raïm negres i blancs per decorar
- 100 g sucre per decorar
- 2 branquetes romaní per decorar
Elaboració de la recepta
- Tritura les galetes amb un robot o fica-les en una bossa de plàstic i aixafa-les. Posa en un bol, afegeix la mantega en pomada i una mica de sal i barreja amb les mans.
- Folra la base d’un motlle rodó amb paper de forn i reparteix sobre la massa de galetes, pressionant-amb els dits o amb una cullera perquè quedi compacta.
- Reserva la base al congelador 15 min. Mentrestant, preescalfa el forn a 160 °. Escorre el mató i desfes-lo. Casca els ous en un bol i afegeix 100 g de sucre.
- Bat-los amb les varetes fins que blanquegin i afegeix la nata líquida, el formatge blanc i la mel. Torna a batre de nou fins que s’incorporin tots els ingredients.
- Afegeix al final el mató, barreja i s’aboca la preparació en el motlle sobre la base de galeta. S’enforna el pastís 50 min, treu-i deixa-refredar-se. Reserva-12 ha la nevera.
- Fes la decoració. Prepara un caramel amb el sucre, 50 ml d’aigua i 1 branqueta de romaní. Enfila a palets de fusta 5-6 raïms i mulla’ls al caramel. Deixa-ho endurir-se.
- Desemmotlla el pastís i col·loca a sobre el raïm de caramel i la resta de raïm, rentades i tallades per la meitat. Empolvora amb unes agulletes de romaní i serveix-seguida.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.
Recepta extreta de: https://www.lecturas.com/recetas/tarta-requeson-uvas_6419.html