Amanida pollastre tòfona oli

Amanida tèbia de pollastre amb tòfona negra i oli doliva

Color, sabor i luxe

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem la tòfona
    • Tallem unes làmines de la tòfona i reservem.
  2. Tallem el pollastre
    • Tallem el pit de pollastre en tires de la mida que més us agradi per l’amanida.
  3. Impregnem una paella amb sabor a tòfona
    • Posem un raig d’oli d’oliva en una paella i escalfem. Afegim les làmines de tòfona i remenem per tal que la paella s’impregni amb el seu sabor.
  4. Sofregim el pollastre
    • Afegim els trossos de pollastre, una mica de sal i els cuinem al gust
  5. Tallem els bolets i els tomàquets
    • Tallem els bolets i els tomàquets cherry per la meitat
  6. Cuinem els bolets i els tomàquets
    • Treeim el pollastre i, en la mateixa paella, afegim un rajolí d’oli i saltem els bolets i els tomàquets al gust amb un pessic de sal.
  7. Emplatem l’amanida
    • En un plat pla, posem els brots tendres al mig i assaonem. Afegim els trossets de pollastre, els tomàquets, les làmines de tòfona i els bolets.
  8. Un bon raig d’oli d’oliva i a gaudir
    • Reguem l’amanida amb un bon raig d’oli d’oliva i ja està llesta per servir.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Brocat Criança del Celler Miquel Roca, un vi de color vermell granatós, net i brillant. Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l’equilibra.

Brocat Criança Miquel Roca

Vi Brocat Criança de Miquel Roca

Recepta extreta de: http://mandarinasymiel.blogspot.com.es/2017/02/ensalada-templada-de-pollo-con-trufa.html