Amanida tèbia de pollastre amb tòfona negra i oli doliva
Color, sabor i luxe
Ingredients per a la recepta
- 1 bosseta de brots tendres
- 3 o 4 bolets de card
- 5 o 6 tomàquets cherry
- 1 pit de pollastre de Ramaders Muntanya del Berguedà
- 1 tòfona negra de FARRÉ VIDAL TRUFAS
- Oli d’oliva verge extra de La Gaeta
Elaboració de la recepta
- Tallem la tòfona
- Tallem unes làmines de la tòfona i reservem.
- Tallem el pollastre
- Tallem el pit de pollastre en tires de la mida que més us agradi per l’amanida.
- Impregnem una paella amb sabor a tòfona
- Posem un raig d’oli d’oliva en una paella i escalfem. Afegim les làmines de tòfona i remenem per tal que la paella s’impregni amb el seu sabor.
- Sofregim el pollastre
- Afegim els trossos de pollastre, una mica de sal i els cuinem al gust
- Tallem els bolets i els tomàquets
- Tallem els bolets i els tomàquets cherry per la meitat
- Cuinem els bolets i els tomàquets
- Treeim el pollastre i, en la mateixa paella, afegim un rajolí d’oli i saltem els bolets i els tomàquets al gust amb un pessic de sal.
- Emplatem l’amanida
- En un plat pla, posem els brots tendres al mig i assaonem. Afegim els trossets de pollastre, els tomàquets, les làmines de tòfona i els bolets.
- Un bon raig d’oli d’oliva i a gaudir
- Reguem l’amanida amb un bon raig d’oli d’oliva i ja està llesta per servir.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Brocat Criança del Celler Miquel Roca, un vi de color vermell granatós, net i brillant. Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l’equilibra.Vi Brocat Criança de Miquel Roca Recepta extreta de: http://mandarinasymiel.blogspot.com.es/2017/02/ensalada-templada-de-pollo-con-trufa.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!