Benvolguts/des gourmets, avui us presentem una recepta autèntica del gaspatxo.
Arriba l’estiu, arriba aquest plat. Aquesta sopa feta a base de fruita i hortalisses amb el tomàquet com a protagonista és el rei de l’època estival que comença ben entrat el maig fins a finals del setembre.
Color i sabor per refrescar el nostre estiu
Ingredients per al gaspatxo
- 3 tomàquets d’amanida
- 1 cogombre
- 1 pebrot verd
- ½ pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 2 o 3 grans d’all
- Vinagre i sal al gust.
- 1 ou dur
- Oli d’oliva verge extra Or de Ponent de Coop Agrícola Sta Bàrbara
Per a les verdures fresques us recomanem comprar-les a CAL VALLS
Elaboració de la recepta
- En primer lloc, trossegem els tomàquets, els alls, la cebra tendrá i el cogombre i, juntament amb el pebrot vermell i el verd, (sense les llavors), els col·loquem a un recipient.
- Si volem elaborar el nostre gaspatxo amb pa l’haurem de deixar en remull durant 15 minuts com a mínim, amb el vinagre. En el cas de fer.ho sense pa, afegim la sal, l’oli de qualitat Alforja Agrària, el vinagre i una mica d’aigua.
- Un cop tenim tots els ingredients, els triturem i anem tastant per corregir el gust i que quedi el gaspatxo tal i com ens agrada.
- El colem per tal de que quedi líquid i eliminar les pells i trossos de verdures que hagin pogut quedar.
- Finalment, pelem i tallem un ou dur a dauets petits i l’incorporem dintre del nostre gaspatxo, ho fiquem tot a la nevera perquè refredi durant 2 hores aproximadament i ja el tindrem preparat per acompanyar el nostre estiu.
El millor maridatge per al gaspatxo
Per acompanyar aquest gaspatxo refrescant, proposem el vi blanc Principia Mathematica d’ALEMANY & CORRIO, té autèntic caràcter mediterrani, és jove, refrescant, alegre i viu, com el gaspatxo. Per això, és ideal per acompanyar-lo,equilibrat, suau i elegant. A més, de tenir un postgust característic, serà el complement perfecte.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!