La diputació de Barcelona ha creat el projecte el Parc a taula per impulsar el producte de proximitat i donar valor al paisatge natural de les nostres terres.
El Parc a taula ja suma 7 parcs
En primer lloc va sorgir el projecte la Xarxa de Parcs Naturals i posteriorment al 1992, ho va fer el Parc a Taula. Des d’aleshores, ja s’hi ha adherit 7 parcs i la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA).
- Parc del Garraf
- Parc d’Olèrdola
- Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac
- Serralada Litoral i del Foix
- Parc del Montnegre i el Corredor
- Parc del Castell de Montesquiu
- Parc del Montseny
L’objectiu és promoure el sector primari d’aquestes zones protegides per conservar-hi l’activitat agrícola i ramadera a la vegada que conservar el seu entorn.
Una fitxa amb la descripció de cada parc
En la web, cada un dels 7 parcs té una fitxa de presentació amb les dades de contacte de l’oficina del mateix parc.
Així mateix, també trobem quins són els productes que s’hi conreen i el calendari dels productes de temporada.
Això no és tot, doncs s’hi presenten les cellers de referència de la zona així com els allotjaments, establiments on comprar el producte de proximitat i restaurants on degustar-lo. També et proposa productors i elaboradors per visitar-los i gaudir d’una experiència única.
Els premis del Parc a Taula
Cada any es celebren els premis del Parc a Taula. En aquest concurs es reconeix l’esforç i dedicació de les persones que fan possible la conservació dels espais naturals del territori. A més, també es premia l’activitat dels productors que segueixen treballant per mantenir el producte gastronòmic típic de la província de Barcelona.
Si t’hi vols presentar, enguany tens temps per inscriure’t fins el dimarts 7 de juliol.
En el següent enllaç, hi trobaràs les bases de la convocatòria i sistema d’inscripció (Inscripció al premi).