Galetes casolanes d'oli d'oliva aromatitzades amb canyella i taronja

Galetes casolanes d’oli d’oliva aromatitzades amb canyella i taronja

Galetes naturals i casolanes

Avui fem galetes casolanes d’oli d’oliva Molí del Pau aromatitzades amb canyella i taronja! Galetes naturals i casolanes que us recomanem acompanyar amb un vi dolç Sol i Serena dels Cellers d’en GuillaSalut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 500g de farina
  • 250 ml d’oli d’oliva Molí del Pau
  • 300g de sucre
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de ratlladura de taronja
  • 1 culleradeta d’aroma de vainilla
  • Mitja culleradeta de pols per fornejar o llevat
  • 3 ous
  • Una mica de sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Pre-escalfaem el forn 180g i forra una safata de paper de forn.
  2. Tamisem la farina amb l’ajuda d’un colador, combinem amb el sucre i el llevat.
  3. Afegim la mescla anterior i l’aroma de vainilla, la canyella i la ratlladura de taronja.
  4. Batem 2 ous i els afegim a la mescla anterior.
  5. Amb l’ajuda d’una batedora batem tots els ingredients i anem agregant poc a poc l’oli.
  6. Un cop tinguem la massa la deixem reposar 20 minuts en l’interior del microones o en un lloc sec.
  7. Empolvorem una mica de farina per una superfície plana i estenem la massa anterior amb les mans i amassem amb un rotlle. Amb l’ajuda d’un motlle o got petit boca baix tallem les galetes.
  8. Col·loquem les galetes en la safata de forn. Ens quedem un ou que utilitzarem per pintar les galetes. Batem un ou i amb una brotxa de silicona pintem les galetes.
  9. Programem el forn a 180 graus uns 6-7 minuts, la clau és quan veiem els bordes de les galetes lleugerament daurats, a vegades poden tardar un parell de minuts més però es fan bastant ràpid (res d’haver d’esperar mitja hora amb altres galetes).
  10. Quan estiguin al nostre gust de daurat, les traiem del forn i les deixem refredar. Conservem en un recipient hermètic.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Sol i Serena dels Cellers d’en Guillaun vi que envelleix durant dos anys en condicions extremes: en damajuanas a l’aire lliure, rebent les inclemències de la tramuntana, el fred, la neu, la calor i l’impacte del sol.

Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla

Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla

Font: Okdiario