Galetes casolanes d’oli d’oliva aromatitzades amb canyella i taronja
Galetes naturals i casolanes
Avui fem galetes casolanes d’oli d’oliva Molí del Pau aromatitzades amb canyella i taronja! Galetes naturals i casolanes que us recomanem acompanyar amb un vi dolç Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla! Salut!
Ingredients per a la recepta
- 500g de farina
- 250 ml d’oli d’oliva d’OLITEZ
- 300g de sucre
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de ratlladura de taronja
- 1 culleradeta d’aroma de vainilla
- Mitja culleradeta de pols per fornejar o llevat
- 3 ous
- Una mica de sal
Elaboració de les galetes amb oli d’oliva, canyella i taronja
- Pre-escalfaem el forn 180g i forra una safata de paper de forn.
- Tamisem la farina amb l’ajuda d’un colador, combinem amb el sucre i el llevat.
- Afegim la mescla anterior i l’aroma de vainilla, la canyella i la ratlladura de taronja.
- Batem 2 ous i els afegim a la mescla anterior.
- Amb l’ajuda d’una batedora batem tots els ingredients i anem agregant poc a poc l’oli.
- Un cop tinguem la massa la deixem reposar 20 minuts en l’interior del microones o en un lloc sec.
- Empolvorem una mica de farina per una superfície plana i estenem la massa anterior amb les mans i amassem amb un rotlle. Amb l’ajuda d’un motlle o got petit boca baix tallem les galetes.
- Col·loquem les galetes en la safata de forn. Ens quedem un ou que utilitzarem per pintar les galetes. Batem un ou i amb una brotxa de silicona pintem les galetes.
- Programem el forn a 180 graus uns 6-7 minuts, la clau és quan veiem els bordes de les galetes lleugerament daurats, a vegades poden tardar un parell de minuts més però es fan bastant ràpid (res d’haver d’esperar mitja hora amb altres galetes).
- Quan estiguin al nostre gust de daurat, les traiem del forn i les deixem refredar. Conservem en un recipient hermètic.
Maridatge per les galetes amb oli d’oliva, canyella i taronja
Podem acompanyar amb un Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla, un vi que envelleix durant dos anys en condicions extremes: en damajuanas a l’aire lliure, rebent les inclemències de la tramuntana, el fred, la neu, la calor i l’impacte del sol.
Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla
Font: Okdiario
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!