Una deliciosa recepta ecològica
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 filets de vedella ecològica del Pedraforca
- Oli d’oliva extra verge
- Sal
Per al puré de bròquil
- 300 g de bròquil
- 150 g de patata
- 30 g de formatge tendre de cabra
- 1 l d’aigua
- 1 cullerada de mantega
- Sal
Per fer els xips de moniato
També els podeu trobar ja fets per Mikso Chips
- 1 moniato
- 1 got d’oli d’oliva extra
- Sal
Elaboració de la recepta
- Per fer el puré de bròquil, poseu un litre d’aigua amb sal en un cassó i feu-lo bullir. Quan arrenqui el bull, tireu-hi les patates, pelades i tallades, i el bròquil mal tallat i deixeu-ho coure uns 30 minuts. A continuació, coleu-ho, escorreu-ho bé, poseu-ho tot en un got de pímer, afegiu-hi la mantega i el formatge tendre de cabra, tritureu-ho i fiqueu-ho dins d’una mànega pastissera, amb un broc gros.
- Per fer les xips de moniato, peleu el moniato, talleu-lo a rodanxes amb la mandolina, perquè quedin ben primes i fregiu-les en una paella, amb força oli i ben calent. Quan estiguin ben cruixents, traieu-les de la paella, saleu-les i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
- Mentrestant, escalfeu la planxa on coureu els bistecs, tireu-hi un rajolí d’oli i coeu lleugerament el bistec de vedella, prèviament salat.
- I ja per acabar, poseu el bistec al mig del plat i col·loqueu-hi en un costat les xips de moniato, i a l’altre el puré de bròquil, amb l’ajuda de la mànega pastissera.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.
Recepta extreta de: https://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/bistec-de-vedella-amb-pure-de-broquil-i-xips-de-moniato/7794/