Un llibre presentat per la FAO explica la forma de millorar els sistemes de l’agricultura i aprofitar al màxim els recursos naturals. Tot això, gràcies a l’aportació de 78 científics per tenir cultius cada vegada més sostenibles.
Un nou model més sostenible
L’agricultura a nivell mundial haurà d’adoptar un model més sostenible i amb més implantació que el que va tenir dècades enrere la Revolució Verda. Aquesta evolució agrícola s’extreu del nou llibre presentat per l’Organització de la ONU per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).
Segons la FAO, la Revolució Verda va suposar l’augment de la productivitat però no va resoldre altres problemes. En aquests moments es presenta la complicació de seguir una producció alimentària amb el model actual. Cultius produïts a partir de tècniques agrícoles intensives, productes químics y mecanització. Per això s’haurà de canviar a un model més sostenible, per mantenir estable una alimentació sana per la societat.
El llibre i els seus objectius
El llibre consisteix en un volum de 585 pàgines que reuneix el treball de 78 experts de la FAO, així com d’una àmplia gamma d’universitats i organitzacions de tot el món. En el llibre es comprenen temes que van des de la demografia i la pobresa rural fins a la biodiversitat i l’escassetat d’aigua, alhora que inclou exemples viables de com augmentar la productivitat agrícola mitjançant la integració de diferents sectors, sense danyar -i fins i tot augmentant- el capital social i ambiental existent.
L’objectiu segons el llibre és aconseguir una agricultura i alimentació sostenibles arreu del món. Aquestes han d’incloure tots els sectors, des de l’agricultura o la ramaderia, fins a la gestió de boscos, pesca i aqüicultura. La pràctica més sostenible ha de servir per reduir la pobresa rural, garantir la nutrició de tota la població, tenir cura del medi ambient i fer front al canvi climàtic.