Filet de vedella amb escalopa de foie i salsa de cafè

Filet de vedella amb escalopa de foie i salsa de cafè

Un plat gourmet de 5 estrelles

El plat que tenim aquí és de luxe! Filet de vedella amb escalopa de foie i salsa de cafè. I com a maridatge hem escollit un vi negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu. Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 filets de vedella Can Mabres de 180 gr
  • 160 g de foie fresc
  • 40 ml d’oli d’oliva
  • Sal i pebre negre
  • Sal maldon

 

Ingredients per la salsa de cafè

  • 40 ml de cafè exprès de Delsams
  • 1 cullerada de cafè mòlt de Delsams
  • 20 g de mantega
  • 15 g de farina
  • 600 ml de nata líquida
  • Sal i pebre blanc

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la salsa de café
    • Escalfem en un cassó la mantega. Afegim la farina i coem uns segons. Incorporem la nata i portem a ebullició fins reduir a la meitat. Afegir el cafè exprès i el café mòlt. Coem uns minuts, colem, salpebrem i reservem.
  2. Rostim el filet
    • Posem un raig d’oli en una paella, salpebrem els filets i els rostim per ambdós costats.
  3. Daurem el foie
    • Tallem el foie en escalopes, salpebrem i els daurem en una altra paella. Els retirem sobre paper de cuina.
  4. Emplatem
    • En un plat afegim una mica de salsa de café, el filet de vedella a sobre i després el foie. Tornem a ruixar amb la salsa i rematem amb unes escames de sal maldon.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.

Vi negre Trepat Carles Andreu

Vi negre Trepat Carles Andreu

Recepta extreta de: mariskito