Flam de Ratafia
Postres per als adults més llaminers
Aquí tenim com fer pas a pas unes postres fantàstiques per acabar qualsevol àpat! Flam de ratafia dels Raiers de Licors Portet. I l’acompanyarem amb un cava Reserva de l’Avi de Canals & Munné. Què us sembla? Som-hi!
Ingredients per a la recepta
- 200 ml de ratafia dels Raiers de Licors Portet
- 500 ml de llet sencera
- 5 ous (preferiblement ecològics)
- 85 g de sucre
- Sucre caramel
VARIANTS:
- Podeu acompanyar el flam amb nata, crema, nous, neules, fruites, etc…
- Es pot servir amb un raig de ratafia per sobre
Elaboració de la recepta
- Reduïm la ratafia
- Posem 200 ml de ratafia en una cassola i portem a ebullició. Quan redueixi per la meitat apaguem el foc i deixem que es refredi una estona.
- Mesclem i escalfem llet i sucre
- En una altra cassola escalfem la meitat de la llet i el sucre. Remenem fins que bulli i apaguem el foc.
- Mesclem els ous amb la resta de la llet
- En un altre recipient afegim els ous i la resta de llet que no hem escalfat i batem bé fins que s’integri.
- Incorporem la ratafia
- Incorporem la ratafia que hem reduït i remenem poc a poc.
- Afegim la llet i el sucre
- Finalment afegim la llet que hem escalfat amb el sucre i barregem bé.
- Preparem els motlles
- Posem motlles per a flam en una safata per a forn, cobrim el fons amb sucre caramel i omplim la resta amb la barreja de flam.
- Coem al forn al bany maria
- Afegim aigua a la safata de forn amb precaució de no abocar aigua dintre els motlles. D’aquesta manera courem els flams al bany maria. Posem la safata al forn a 200º durant aproximidament uns 45 minuts.
- Deixem reposar
- Quan estiguin fets els traiem del forn i de la safata, podeu comprovar la cocció punxant-los. Els deixem reposar a temperatura ambient i després a la nevera tapats per tal que no agafin olors.
- Servim com més ens agradi
- Per servir els traiem del motlle amb un ganivet i molta cura, abocant-los a un plat.
- Podem ruixar amb ratafia i decorar com més us agradi!
Maridatge
Podem acompanyar aquestes postres amb un cava Reserva de l’Avi de Canals & Munné, un cava de colordaurat lluminós, bombolla petita i constant, de corona sostinguda. Aroma d’herba seca. De sabor sincer, rodó i net. Postgust llarg. Bouquet triple sec, excel·lent al paladar.
Cava Reserva de l’Avi
Recepta extreta de: Catalunyacuina