Flam de Ratafia

Flam de Ratafia

Postres per als adults més llaminers

Aquí tenim com fer pas a pas unes postres fantàstiques per acabar qualsevol àpat! Flam de ratafia dels Raiers de Licors Portet. I l’acompanyarem amb un cava Reserva de l’Avi de Canals & Munné. Què us sembla? Som-hi!

 

Ingredients per a la recepta

 

VARIANTS:

  • Podeu acompanyar el flam amb nata, crema, nous, neules, fruites, etc…
  • Es pot servir amb un raig de ratafia per sobre

 

Elaboració de la recepta

  1. Reduïm la ratafia
    • Posem 200 ml de ratafia en una cassola i portem a ebullició. Quan redueixi per la meitat apaguem el foc i deixem que es refredi una estona.
  2. Mesclem i escalfem llet i sucre
    • En una altra cassola escalfem la meitat de la llet i el sucre. Remenem fins que bulli i apaguem el foc.
  3. Mesclem els ous amb la resta de la llet
    • En un altre recipient afegim els ous i la resta de llet que no hem escalfat i batem bé fins que s’integri.
  4. Incorporem la ratafia
    • Incorporem la ratafia que hem reduït i remenem poc a poc.
  5. Afegim la llet i el sucre
    • Finalment afegim la llet que hem escalfat amb el sucre i barregem bé.
  6. Preparem els motlles
    • Posem motlles per a flam en una safata per a forn, cobrim el fons amb sucre caramel i omplim la resta amb la barreja de flam.
  7. Coem al forn al bany maria
    • Afegim aigua a la safata de forn amb precaució de no abocar aigua dintre els motlles. D’aquesta manera courem els flams al bany maria. Posem la safata al forn a 200º durant aproximidament uns 45 minuts.
  8. Deixem reposar
    • Quan estiguin fets els traiem del forn i de la safata, podeu comprovar la cocció punxant-los. Els deixem reposar a temperatura ambient i després a la nevera tapats per tal que no agafin olors.
  9. Servim com més ens agradi
    • Per servir els traiem del motlle amb un ganivet i molta cura, abocant-los a un plat.
    • Podem ruixar amb ratafia i decorar com més us agradi!

 

Maridatge

Podem acompanyar aquestes postres amb un cava Reserva de l’Avi de Canals & Munné, un cava de colordaurat lluminós, bombolla petita i constant, de corona sostinguda. Aroma d’herba seca. De sabor sincer, rodó i net. Postgust llarg. Bouquet triple sec, excel·lent al paladar.

Cava Reserva de l'Avi

Cava Reserva de l’Avi

Recepta extreta de: Catalunyacuina