Terra i mar

Tant les mongetes com el vi amb què maridarem els podeu trobar a la botiga online gourmona.com.

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 g de mongetes de Santa Pau cuites
  • 6 gambes
  • 250 g de cloïsses
  • ½ pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 2 grans d’all
  • 1 copa de vi blanc
  • ½ got d’aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i piquem la ceba i l’all. Pelem la pastanaga, rentem el pebrot i els tallem a daus petits.
  2. Posem al foc una cassola amb una mica d’oli, sufragui’m l’all, quan comenci a canviar de color, hi afegim la ceba i la pastanaga. Deixem sufragi uns instants, afegim el pebrot, deixem uns minuts.
  3. Mentrestant ratllem el tomàquet. Quan el sofregit del pebrot comenci a agafar color, afegim el tomàquet, deixem coure 5 minuts més a foc, mitja.
  4. Quan tinguem el sofregit acabat, el triturem i passem pel colador xines, el tornem a la cassola, hi posem les gambes només volta i volta, les retirem. Afegim el vi i l’aigua, quan comenci a bullir hi posem les cloïsses. Tapem i esperem que s’obrin.
  5. En aquest punt posem les mongetes, remenem, posem-hi les gambes, tapem i deixem coure uns cinc minuts.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Magenc de Cellers d’en Guilla, un vi blanc on hi trobareu sensacions fresques de fruites àcides amb una potència en boca que ens situa a l’Empordà.

Recepta extreta de: http://femunmos.blogspot.com/2016/03/mongetes-de-santa-pau-amb-cloisses-i.html