Aquesta aplicació del mòbil (app) , FotoDUN, té l’iniciativa d’enviar fotografies geotiquetades al departament d’agricultura com a prova de control.

Ha estat una actuació contextualitzada en els canvis de control del ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) i adaptada en l’ús de les tecnologies per obtenir beneficis. D’entre les nombroses tecnologies, destaquen les imatges del satèl·lit Sentinel-2 i l’aportació de fotografies geoetiquetades per part dels agricultors.

 

El Departament afirma que aquesta actuació vol obrir una nova via de comunicació entre l’administració i el ciutadà. D’aquesta manera hi haurà un seguiment de l’evolució dels cultius, i es comunicarà qualsevol incidència als agricultors.

Aquesta aplicació es basa en enviar al DARP les fotografies com a prova per aclarir les incidències.  A més, facilita la gestió de la Declaració Única Agrària (DUN) que inclou les dades de cada explotació agrària i li permet sol·licitar diferents ajudes dirigides al sector.

 

FotoDUN, app per fotografies geoetiquetades

FotoDUN, app per fotografies geoetiquetades
Drets d’autor: Departament d’Agricultura – Gencat

 

PER A QUÈ SERVEIX?
  • Per enviar fotografies i donar suport al canvi d’ús al SIGPAC.
  • Per fomentar la producció ecológica.
  • Per el seguiment i la identificació de cultius.
  • Per justificar el compliment dels compromisos agroambientals.
  • Per a altres requeriments del DARP (monitoratge, ajuts reestructuració de vinya, etc).

 

AVANTATGES PER ALS AGRICULTORS
  • Estalviar-se inspeccions i possibles penalitzacions.
  • Relacionar-se amb l’Administració de forma més eficient i col·laborativa.
  • L’APP permet treballar amb mode fora de línia (offline).

 

Aquestes novetats en l’àmbit de la digitalització de dades i d’informació han merescut el primer premi en la categoria de serveis finalistes de la IV edició dels Premis Alfons Ortuño, organitzats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Amb aquest premi es reconeix l’ innovació i les practiques de les administracions públiques catalanes.