Espaguetis amb salsa de formatge blau i trompetes de la mort

Espaguetis amb salsa de formatge blau i trompetes de la mort

Un plat irresistiblement cremós

Avui fem espaguetis amb salsa de formatge blau de Sora de la Formatgeria Mas Rovira i trompetes de la mort! Un plat irresistiblement cremós que maridarem amb un cava Brut Rosat de Cava Jaume Giró i Giró! Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 300 grams d’espaguetis
  • ¼ de ceba dolça
  • 100 grams de trompetes de la mort
  • 250 grams de llet evaporada
  • 100 grams de formatge blau de Sora de la Formatgeria Mas Rovira
  • 8 nous
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Nou moscada ratllada
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Piquem la ceba i els bolets
    • Per fer la salsa, pelem i piquem molt fina la ceba, netegem les trompetes de la mort. Les trossegem si són molt grans, però no les piquem massa ja que volem que es trobin bé els trossos a menjar.
  2. Saltegem la ceba i els bolets
    • Posem una paella a escalfar amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i ofeguem la ceba amb una mica de sal a foc mitjà-baix. Quan estigui tendra, afegim els bolets i pugem el foc. Saltegem fins que els bolets estiguin fets.
  3. Afegim la llet evaporada, el formatge i la nou moscada
    • Llavors mullem amb la llet evaporada, afegim el formatge tallat a daus i condimentem amb les espècies. Afegim també la nou moscada.
  4. Cuinem la salsa
    • Cuinem la salsa movent assíduament amb l’espàtula perquè no s’enganxi, ajudant a que el formatge es fongui i s’integri formant una salsa. Quan comenci a espessir, retira la paella de foc.
  5. Coem la pasta
    • Per coure la pasta, posa una olla amb abundant aigua a escalfar. Quan arrenqui el bull afegeix sal i després els espaguetis. Coem fins que estiguin al dente.
  6. Afegim la pasta a la salsa
    • Escorrem i aboquem els espaguetis a la paella amb la salsa. Afegim una mica d’aigua de cocció i barregem perquè la pasta s’impregni amb la salsa de formatge i trompetes. També es poden servir els espaguetis en els plats i després abocar la salsa sobre.
  7. Servim
    • Servim els espaguetis amb formatge blau i trompetes de la mort en els plats, afegim una mica de pebre negre acabat de moldre i decorem (opcional) amb alguna fulla verda, més que res per donar una nota de color. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Brut Rosat de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de les finíssimes bombolles, vermell, viu i intens. En nas és potent, amb tantes i tantes olors de fruits de bosc, maduixes i gerds ballen el ball de les aromes de l’estiu. En boca és fruitós, ample i corpulent, molt ben equilibrat en les sensacions dolces i àcides, donant-li encara més el gust de la fruita, sense caure en estridències. És molt persistent, i deixa gustos frescos de fruita que es mantenen en el temps.

Cava Brut Rosat de Cava Jaume Giró i Giró

Cava Brut Rosat de Cava Jaume Giró i Giró

Font: Gastronomía & Cía