recepta-empedrat-amb-garoines

Una amanida refrescant amb aroma de mar

 

Ingredients per a la recepta

  • 150 g de mongetes blanques ja cuites
  • 4 garoines fresques de Cepromar
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 cullerada de pebrot vermell picat (opcional)
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Vinagre de Xerès

 

Elaboració de la recepta

  1. Obre les garoines per la part de la boca amb l’ajuda d’unes tisores mentre les agafes amb un drap. Neteja’n l’interior de les parts no comestibles, és a dir aquelles que no siguin taronges. Renta l’interior sota el raig d’aigua. Retira amb la cullereta la carn de les garoines i reserva-la.
  2. Pela i pica la ceba i el pebrot. Reserva una mica de la part verda de la ceba. Uneix les verdures picades en un bol amb les mongetes (sense el seu suc). Amaneix el conjunt amb sal, pebre, vinagre i oli d’oliva. Barreja-ho tot bé.
  3. Serveix les mongetes en cada plat i corona-ho amb tres peces de carn de garoina. Decora amb una mica de ceba verda tallada a la juliana.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Cuvée Les Solanes Brut Nature de Celler Vell, un cava de color daurat intens. Finíssima bombolla, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa, que evoca fruits secs, pa torrat i notes cítriques. Sec, però saborós en boca, vellutat. Lleugera i molt ben integrada, remembrança de la fusta de la primera fermentació.

celler-vell-cuvée-les-solanes-brut-nature-reserva

Recepta extreta de: https://www.manelguirado.com/receta/empedrat-con-erizos-de-mar