Una amanida refrescant amb aroma de mar
Ingredients per a la recepta
- 150 g de mongetes blanques ja cuites
- 4 garoines fresques
- 1 ceba tendra petita
- 1 cullerada de pebrot vermell picat (opcional)
- Sal
- Oli d’oliva
- Pebre
- Vinagre de Xerès
Elaboració de la recepta
- Obre les garoines per la part de la boca amb l’ajuda d’unes tisores mentre les agafes amb un drap. Neteja’n l’interior de les parts no comestibles, és a dir aquelles que no siguin taronges. Renta l’interior sota el raig d’aigua. Retira amb la cullereta la carn de les garoines i reserva-la.
- Pela i pica la ceba i el pebrot. Reserva una mica de la part verda de la ceba. Uneix les verdures picades en un bol amb les mongetes (sense el seu suc). Amaneix el conjunt amb sal, pebre, vinagre i oli d’oliva. Barreja-ho tot bé.
- Serveix les mongetes en cada plat i corona-ho amb tres peces de carn de garoina. Decora amb una mica de ceba verda tallada a la juliana.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un un vi escumos Brut Rose de BARCELONA MEDITERRANEAN WINE
Recepta extreta de: https://www.manelguirado.com/receta/empedrat-con-erizos-de-mar