recepta-empanada-botifarro-ceba-compota-poma

Un sabor que us deixarà empanats!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 plaques de pasta de full rectangulars
  • 2 botifarrons de ceba de Can Turret
  • 3 pomes dolces
  • 1 ou
  • 2 cullerades grans de mel
  • Sal i oli

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc, pelem i tallem les pomes a trossets petits i les posem a coure tapades a foc fluix amb un rajolí d’aigua perquè comencin a estovar-se. Si voleu, li podeu afegir un trosset petit de branca de canyella i una tira de pell de llimona.
  2. En una paella a part, hi posem a saltar els botifarrons sense la pell i tallats a trossets. Els botifarrons es desfan molt ràpid, amb un parell de minuts en tindreu prou.
  3. Passats uns 20 minuts, quan les pomes comencin a desfer-se, les aixafem una mica amb una cullera de fusta perquè ens quedi una textura de puré. Ho traiem del foc i ho deixem refredar una mica.
  4. En aquest moment, posem a escalfar el forn a 180 graus.
  5. Agafem una de les plaques rectangulars i la tallem per la meitat, i la col·loquem sobre un paper antiadherent a la safata del forn. A sobre hi posem una base de compota de poma i al damunt el botifarró. Ho tapem amb l’altre meitat i amb els dits enrotllem els costats de la massa perquè no s’obri mentre es cou.
  6. Repetim la mateixa operació amb l’altre rectangle de pasta de full, ho pintem amb un ou batut i ho posem a la part mitja del forn durant uns 20 – 25 minuts.
  7. Abans de servir-ho, en un cassó o inclús al microones, escalfem una mica la mel (10 segons) perquè ens quedi una mica més líquida i amb l’ajuda d’una cullera de postre anirem fent passades per sobre perquè ens quedin fils de mel per sobre.

 

Maridatge

Podeu  acompanyar amb un cava Rosat Brut Carles Andreu del Celler Carles Andreu. El seu color cirera viu hi afegeix tendresa i romanticisme. Un fi collaret de perles es desprèn constantment però lenta , formant una corona blanca circular a l’interior de la copa. Al tast, les percepcions ens omplen d’entusiasme, amb un afruitat molt elegant i particular. A la boca una suma de sensacions: intensitat, untuositat, complexitat, que units a la seva vivacitat ens condueixen a un conjunt de percepcions sensorials molt plaents durant la degustació.

CavaRosat-carles-andreu

Recepta extreta de: http://entrefogons.cat/recepta/empanada-botifarro-compota-poma/