recepta-gourmet-cuixa-anec-taronja

 

Un plat gourmet que ja és tot un clàssic

El podeu trobar ja elaborat per Cal Vivet.

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 cuixes d’ànec
  • 1/2 l de suc de taronja
  • 100 g de sucre
  • 1/2 l de brou d’ànec
  • Vinagre i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, saleu l’ànec i poseu-lo al forn sense oli a 180º durant uns 15 minuts aproximadament. Quan estigui ben rostit, ja el podeu treure.
  2. D’altra banda, per fer la salsa, poseu una mica de sucre en una paella i espereu que agafi el punt de caramel. Tireu-hi el suc de taronja i mentre es redueix a la meitat, aneu-ho remenant perquè no s’agafi. Un cop reduït, tireu-hi el vinagre i el brou i espereu que torni a reduir. Incorporeu-hi la cuixa i laqueu-ho poc a poc i a foc lent durant 10 minuts. Retireu-ho i poseu-ho al forn durant 5 minuts més perquè acabi de fer crosta.
  3. Per fer el confitat de taronja, traieu-li la pell i talleu-la ben fineta. Prepareu una paella amb sucre i una mica d’aigua i tireu-ho dins. Deixeu-ho coure 5 minuts a foc lent.
  4. Acabeu de muntar el plat posant sal gruixuda damunt l’ànec i decoreu-ho amb la taronja confitada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Brocat Monastrell del Celler Miquel Roca un vi color vermell brillant amb reflexes violacis. Capa alta. Aromes a fruita vermella madura com la cirera, i negra com la pruna, amb un toc de caramel. En agitació s’intensifiquen. Apareixen notes especiades. Entrada en boca intensa però alhora amable. Estructurat i amb cos, untuós. Taní sedós i post-gust llarg. Tindrà una molt bona evolució en ampolla.

vi-miquel-roca-brocat-monastrell

 

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/anec-amb-taronja/2002/#

Imatge extreta de: http://i0.wp.com/laiacatering.cat/wp-content/uploads/2015/10/%C3%A0nec-a-la-taronja.jpg?resize=669%2C446