fruita-catalunya

L’organització agrària JARC-COAG exigeix al Ministeri d’Hisenda que rebaixi de forma estructural el mòdul de l’IRPF 2016 pels productors de fruita dolça fins al 0,15. Amb aquesta reducció, l’índex de tributació dels agricultors s’ajustaria més als resultats de les explotacions dels darrers anys. Aquesta petició es produeix després que avui el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) hagi publicat l’ordre ministerial que regula el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF per aquest sector i estableix un índex de rendiment net per la fruita (no cítrics) del 0,37.

Des de l’entitat, es considera que la fixació d’aquest valor queda molt lluny dels resultats econòmics de les explotacions de fruita dolça. Així, per exemple, segons els càlculs dels serveis tècnics de JARC-COAG, una explotació mitjana de nectarines que tributi pel sistema d’estimació directa obté una renda de 880,71 € i li correspondria un índex del 0,13, molt lluny del 0,37 actual.

Davant d’aquesta situació, l’organització enviarà novament la seva petició a la delegació provincial d’Economia i Hisenda a Lleida, sol·licitant una rebaixa estructural dels mòduls aplicats en el règim d’estimació objectiva a partir del 2016, que faciliti la viabilitat de les explotacions de fruita.

 

Oblit d’un sector productiu important a Catalunya

JARC-COAG destaca que en la mateixa ordre ministerial s’ha previst una rebaixa dels mòduls per als ramaders integrats per aconseguir una tributació més justa i equitativa. L’organització agrària defensa que també és imprescindible establir aquest tipus de mesures de suport a les explotacions de fruita i denuncia que el Ministeri d’Hi