Costelles de porc amb salsa de taronja

Costelles de porc amb salsa de taronja

Fàcil i llustrosa

Avui fem costelles de porc  de Can Turret amb salsa de taronja de MaMi Taronges! Una recepta molt fàcil però llustrosa que maridarem amb un vi Puresa Morenillo del Celler Cooperatiu Gandesa! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 costelles de porc de Can Turret
  • 2 taronges de MaMi Taronges
  • 30 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 1 gra d’all
  • 30 g de Maizena
  • 1 brot de romaní
  • El suc de mitja llimona
  • 1 pebrot verd italià
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Trossegem el pebrot en trossos petits.
  2. Tallem l’all a rodanxes.
  3. Tallem una taronja i mitja a rodanxes fines.
  4. Espremem la mitja taronja restant.
  5. Salpebrem les costelles pels dos costats, empolvorem amb una mica de sucre.
  6. En una paella gran desfem la mantega i una mica d’oli, daurem les costelles per ambdós costats juntament amb els alls.
  7. Un cop daurades, les retirem i rebutgem els alls.
  8. Afegim al greix de la paella la resta de sucre, la Maizena, i el romaní, coem sense deixar de remenar, afegint 250 ml d’aigua a poc a poc fins que adquireixi un aspecte llustrós.
  9. En aquest moment hi afegim el suc de taronja, el suc de llimona i el pebrot.
  10. Afegim les costelles a la paella, posem una rodanxa de taronja sobre cada costella.
  11. Tapem la paella i continuem a foc suau durant 20 minuts o fins que estiguin tendres, movent la paella de tant en tant.
  12. Servim el plat adornat amb les rodanxes de taronja.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Puresa Morenillo del Celler Cooperatiu Gandesa, un vi amb aromes de fruita vermella, balsàmics com la menta, regalèssia i també notes especiades. Un cop hem oxigenat el vi, apareixen notes de mel. Notes de la fusta. Molt fresc, afruitat i elegant. Tocs minerals i especiats. Fusta subtil i ben integrada, notes de cacau. Envolvent i amb llarg recorregut.

Puresa Morenillo

Puresa Morenillo

Font: INTERPORC