Terra de Garnatxes presenta la segona anyada del vi solidari el proper 3 de febrer en el marc de la Barcelona Wine Week, el vi solidari de La Garnatxa Valenta. La presentació tindrà lloc a les 13 hores a la sala de premsa del pavelló 8 del recinte firal.

Vi solidari

Terra de Garnatxes presenta la segona anyada del vi solidari

El vi solidari és fruit de l’aportació de les millors garnatxes dels 6 cellers que conformen l’associació Terra de Garnatxes: Clos Figueras, Edetària, Finca Viladellops, Lagravera, La Vinyeta i Vinyes Domènech, i els beneficis aniran destinats al projecte #ParaLosValientes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que treballa per crear el centre oncològic infantil més gran d’Europa.

A l’acte de presentació assistiran els responsables dels cellers que conformen Terra de Garnatxes, i comptarà amb la participació de part de l’equip implicat de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La Garnatxa

Terra de Garnatxes és una associació de viticultors que aposta per la Garnatxa procedent de diferents parts de Catalunya. Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedés, Priorat, Terra Alta. La Garnatxa de tots els colors i clons; amb diferents interpretacions però alçant la tipicitat que dóna el Terrer.

La garnatxa és un dels raïms de vi negre amb més plantació del món. La garnatxa madura tard, de manera que necessita condicions seques i càlides com les que poden trobar-se a Espanya, d’on segurament és originària. També creix i es conrea a Sardenya, al sud de França, a Austràlia ia la vall de Sant Joaquim de Califòrnia.

Garnatxa Peluda

‘La peluda’ produeix raïms de mida mitjana i compactes. El gra és més petit que el de Garnatxa negra, amb més acidesa i la pell més gruixuda. La superfície inferior del full està recoberta de una pilositat d’on li ve el nom.

Garnatxa Blanca

La garnatxa blanca és una varietat de raïm blanc de vi que està relacionada amb el raïm garnatxa negra. Proodueix vins de gran cos, baixa acidesa i un gran grau d’alcohol, de color groc palla; desprèn aromes florals i afruitats. Des dels anys 1980, ha estat la cinquena raïm blanc de vi més plantada a França.

Garnatxa Roja

La garnatxa roja és una varietat vermella, tot i que el consell regulador de la DO Empordà la classifica com a varietat blanca ja que el tipus de vinificació que s’utilitza és més pròpia de les varietats blanques. Aporta més cos als vins blancs, estructura i allargada en boca que la blanca. A nivell olfactiu, gaudeix d’una bona intensitat aromàtica.

Garnatxa Negra

Originària d’Aragó, s’adapta bé a qualsevol zona i és resistent a la sequera, gelades i malalties. És arreu d’Espanya, principalment a Rioja, Navarra, Madrid, Catalunya i la Mediterrània. Aquesta gran varietat de zones de cultiu dóna lloc a una àmplia varietat de vins, en general d’alt contingut alcohòlic i aromàtics.

Et recomanem:

La Garnatxa valenta