Costellam de xai al forn

Costellam de xai al forn

Un plat sublim

Avui tenim un magnífic costellam de xai al forn de Cal Sileta! Un plat sublim que podeu maridar amb un vi negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 kg de costellam de xai de Cal Sileta
  • 200 ml de vi negre
  • 4 grans d’all
  • 2 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Un tomàquet pelat
  • ½ culleradeta de farigola seca
  • Branques de romaní
  • sal gruixuda
  • Dues fulles de llorer
  • 1 culleradeta de maizena
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 300 ml de brou de verdures
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre en gra

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfar el forn a 200 graus, en un recipient barregem oli verge, unes cullerades de vi negre, una mica de romaní i sal grossa. Pintem el costellam amb aquesta barreja.
  2. Tallar fi les cebes, les dents d’all i el pebrot verd. Afegir a el fons d’una font juntament amb un rajolí d’oli d’oliva, dues fulles de llorer i branques de romaní. Posar el costellam a la font, afegir per sobre del costellam, la meitat de el vi negre, oli d’oliva, i la cullerada de mostassa. Amb la brotxa de silicona pintar de nou el costellam per a escampar aquests ingredients.
  3. A la meitat del brou (150 ml) dissolem la maizena i l’afegim a la font de forn. Programar el forn a 180 graus durant 1 hora i 45 minuts (aproximadament). Quan porti 45 minuts de cocció, li donem la volta a la carn i hi afegim els altres 75 ml de brou. Continuem la cocció l’hora que falta i quan quedi mitja hora per acabar afegir els altres 75 ml de brou i pintem amb el que queda en el fons de la font.
  4. Si vols afegir patates introdueix en la font de forn quan faltin 45 minuts de cocció, sabent que són 1.45 minuts de temps total és fàcil calcular.
  5. Transcorregut el temps de forn, treure la carn, abocar el brou i verdures en un recipient per batedora, triturar per deixar la salsa més fina i, si cal, afegir un poc més de brou de verdures.
  6. Per emplatar col·locar la carn en una font o en els plats i regar amb la salsa. Per acompanyar combina amb verdures, patates o arròs basmati.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.

 

Font: Okdiario