recepta-coca-escalivada-romesco

Sabor català!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

Podeu trobar l’escalivada i el romesco ja elaborats a Mar-tret.

 

Per a la massa de la coca:

  • 200 ml de vi blanc
  • 75 ml d’oli d’oliva
  • 350 gr farina de força
  • 1 cullerada de llevat sec
  • Sal
  • Farina per estirar la massa
  • Herbes aromàtiques per decorar

 

Per a la salsa romesco:

  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 6-8 grans d’all
  • 50 g d’ametlles torrades
  • Vinagre de xerès
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

Per l’escalivada:

  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Per l’escalivada, posa a la safata del forn el pebrot vermell, els verds, la ceba i les albergínies. Frega bé les verdures amb oli d’oliva. Punxa l’albergínia i els pebrots perquè no rebentin. S’enforna a 220 º C durant 30 minuts aproximadament. Pela les verdures i talla-les a tires. Salpebra i rega amb oli d’oliva.
  2. Per a la salsa romesco, fregeix les ametlles en una paella amb oli i una mica de sal. Passa al vas de la batedora. D’altra banda, fregeix els tomàquets en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Afegeix la ceba tendra i els grans d’all sense pelar. Deixa que es daurin bé a foc viu. Passa tot a una font de forn i s’enforna durant 10 minuts aproximadament.
  3. Afegeix els tomàquets i la ceba tendra al vas de les ametlles. Pela els alls i incorpora. Afegeix un raig de vinagre i una mica de sal. Tritura.
  4. Per a la massa de la coca, posa la farina en un bol. Afegeix l’oli, el vi blanc, un pessic de sal i el llevat. Barreja bé, pasta i continua pastant amb les mans. Deixa que reposi.
  5. Fes coques rectangulars individuals. Estén la massa amb ajuda d’un corró i posa-la a la safata del forn. Punxa amb una forquilla perquè no pugin. S’enforna a 220 º C durant uns 10 minuts.
  6. Unta les coques amb la salsa romesco i estén sobre les verdures de l’escalivada. Decora amb herbes aromàtiques.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

TARAMBANA-NEGRE-giro-giro

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/201506/coca-escalivada-romesco-29573.html