recepta-cigrons-a-la-catalana

Tradicional i econòmica

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 800 grs de cigrons cuits eco d’Hort del Silenci
  • 1 ceba grossa 4 tomàquets petits madurs
  • 2 ous durs
  • Sal i oli

 

Per a la picada:

  • 1 grapat d’ametlles torrades
  • 1 gra d’all
  • 1 branca de julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Trinxeu la ceba i sofregiu-la a una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui daurada, afegiu els tomàquets ratllats. Quan el sofregit estigui a punt, afegiu els cigrons cuits. Doneu-li unes voltes i afegiu una mica d’aigua i deixeu-los bullir durant uns 5 minuts.
  2. Prepareu la picada amb el gra d’all, les ametlles i el julivert. Deixeu-la amb una mica d’aigua i incorporeu-la a la cassola. Deixeu coure durant 3 o 4 minuts més.
  3. Al moment de servir afegiu els dos ous durs tallats a quarts o a trossets, com preferiu.
  4. Aquest plat el podeu deixar preparat la nit abans i quan arribeu a casa, tindreu el dinar fet, només caldrà afegir els ous bullits. Molt important: proveïu-vos d’una bona barra de pa per sucar la salseta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc. Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruita vermella madura.

erumir-negre

Recepta extreta de: http://www.amposta.info/pagina/ca/la-recepta-de-la-setmana-cigrons-a-la-catalana