MésAjutsJovesAgricultors

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha confirmat a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) que es compromet a incrementar un 2% la subvenció autonòmica dirigida als agricultors professionals i els joves per facilitar la contractació de les assegurances agràries. Aquest augment, els suposarà una reducció del cost superior al 5%.

Els esdeveniments que van succeir per a aconseguir la subvenció

L’organització agrària catalana fa anys que reivindica millores per a aquests dos col·lectius i així ho va traslladar a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant l’última reunió bilateral celebrada el 20 de desembre de l’any passat.

Posteriorment, el 22 de gener d’aquest any, JARC va reiterar la sol·licitud per escrit a Agricultura, argumentant, entre altres, que les persones que s’incorporen a l’activitat agrària havien de pagar un 10% més que la resta de productors en la contractació del assegurança agrària pel fet de no tenir historial previ. En aquest sentit, l’organització agrària celebra la millora, però manté les negociacions amb Agricultura per evitar perjudicis als emprenedors.

Els representants dels productors també han defensat incrementar el suport dirigit als agricultors professionals en tots els àmbits, atès que els consideren clau per assegurar la producció d’aliments, vetllar pel manteniment d’uns territoris d’alt valor ambiental i social i incrementar l’activitat econòmica de les zones rurals.