Fàcil i sorprenent
Ingredients per a la recepta
- 2kg de tomàquet petit confitat (sota teniu com elaborar-lo)
- 2 kg de tomàquet madur
- Un raig d’oli, sal, sucre i pebre
- 200 gr de formatge de cabra fresc de Pla d’Abella
- 240 gr de formatge Philadelphia
- Orenga seca
- 100 cc de nata líquida
- 150 gr de crackers
- 60 gr de mantega
Elaboració de la recepta
- La recepta te 2 passos, el primer és fer al forn els tomàquets confitats.
- Amb 2 kg de tomàquet madur (no molt gran) el tallem per la meitat i el posem tallat en una safata del forn amb paper sulfuritzat. El forn ha d’estar a 120ºC, encès dalt i baix i els amanim amb oli d’oliva, sal, sucre de canya i pebre en pols. Ho deixem coure durant 2h.
- Primer fem la barreja de formatge. Amb els diferents formatges de cabra i Philadelphia, afegim la orenga i nata per a que la barreja no sigui tant espessa i es pugui manipular.
- Un cop ja tenim tomàquets i formatge ja podem preparar la base. Barregem els crackers i la mantega, ho triturem be i ho posem de base en un motlle rectangular.
- A sobre fem una capa amb rodanxes de tomàquet.
- A sobre una capa formatge i una altra de tomàquet, una altra de formatge i acabem amb melmelada de tomàquet.
- Ho posem a la nevera i deixem reposar unes hores abans de servir. Ho acompanyem amb enciam variat amanit amb oli d’alfàbrega.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.
Recepta extreta de: https://www.llepadits.com/2011/07/tomaquet-i-formatge-de-cabra-fresc-com-un-cheese-cake/