joves agricultors

En aquesta línia, ha recordat que la quantia de la primera convocatòria s’ha triplicat i que la de la segona convocatòria gairebé s’ha duplicat, de manera que al final es destinaran 155 milions d’euros que permetran la incorporació d’uns 2.500 joves.

Ajuts permanents

El conseller, així mateix, ha ressaltat que també a partir de la setmana que ve s’iniciarà el pagament del salari de les ajudes de la Política Agrícola Comuna (PAC). D’aquesta manera, agricultors i ramaders catalans començaran a rebre els 400 milions d’euros corresponents al 25 per cent pendent d’abonar, que se suma al 70 per cent que, en concepte de bestreta, es va liquidar entre els mesos d’octubre i novembre. Aquest avançament es va concretar en 751.500.000 d’euros per 202.576 beneficiaris.

Als pagaments per a joves i de la PAC, s’han unit que la setmana passada es va obrir la finestreta dels Grups de Desenvolupament Rural (GDR), que ja poden presentar projectes que en aquesta convocatòria comptaran amb un suport de 72 milions d’euros dels 180 milions inclosos en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020. “Això suposa un impuls al desenvolupament rural que és molt necessari, és determinant per sumar-lo a les polítiques que es duen a terme des de la PAC per a alguna cosa tan vital com treballar contra el despoblament..

Inversions necessàries

D’aquesta manera, agricultors i ramaders podran fer les seves inversions com més aviat i contribuir a fixar la nostra població al món rural i al relleu generacional”, ha insistit. A això s’ha unit el missatge de la necessitat d’incorporar la dona a les entitats del sector, “perquè així tinguin la rellevància en els llocs de decisió que han de tenir.