Carxofes confitades en oli d’oliva verge extra
Una recepta que es fa sola
Avui tenim una recepta saludable que es fa pràcticament sola! Carxofes confitades en oli d’oliva verge extra Salze del Celler Aibar. I per beure hem escollit un vi Erumir Blanc de Can Bonastre. Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 4 carxofes
- Romaní fresc
- All
- Sal maldon
- Oli d’oliva verge extra Salze del Celler Aibar
Elaboració de la recepta
- Netegem les carxofes
- Primer netegem les carxofes. Per fer-ho traiem les fulles externes, les puntes i la tija i deixem solament els cors.
- Cobrim les carxofes d’oli en una cassola
- Posem les carxofes en una cassola i les cobrim pràcticament del tot amb oli d’oliva.
- Afegim l’all i el romaní i coem a foc molt baix
- Afegim l’all i el romaní i deixem coure a foc molt baix durant aproximadament 50 minuts. Primer cap per avall i als 15 minuts donem la volta.
- Traiem i escampem sal maldon
- Quan estiguin al punt, les traiem i hi escampem sal maldon. Podem també acompanyar amb pernil torrat, parmentier o directament, gaudir-les soles.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.
Vi Erumir Blanc Can Bonastre
Recepta extreta de: Cookpad