Jordi Cruz Mas és un cuiner català molt reconegut, ha suma la cinquena estrella Michelin.

Va nèixer a Manresa el 29 de Juny del 1987.

Es va formar com a cuiner a l’Escola Superior d’Hostaleria de Manresa. Als catorze anys va començar a treballar en el restaurant Estany Clar, entre Serchs i Berga,1 on va rebre la seva primera estrella Michelin, es va convertir als 26 anys en el xef més jove d’Espanya i en el segon del món a rebre aquesta distinció.

El desembre de 2007 va deixar el Estany Clar i va passar a ser gerent i cap de cuina del restaurant L’Angle de l’hotel Món Sant Benet (Sant Fructuós de Bages).

El novembre de 2008 aquest establiment va guanyar també la seva primera estrella Michelin.

El maig de 2010 es va incorporar a l’equip directiu de ABaC Restaurant & Hotel.3 El ABaC va obtenir la seva tercera estrella Michelin el 22 de novembre de 2017, xifra que actualment tan sols posseeixen onze restaurants en tota Espanya.

Conegut per la seva aparició al programa de televisió española Masterchef i per les seves estrelles Michelin. Jordi és el xef del restaurant ABaC i el restaurant Angle.

Restaurants

El restaurant ABaC va obrir les seves portes l’any 2000 al número 79 del carrer del Rec de Barcelona. Anys més tard, l’any 2008, va canviar de local, i es va desplaçar al número 1 de l’avinguda del Tibidabo de Barcelona. Actualment disposa de 3 estrelles Michelin i té capacitat per a 56 comensals. Un dels seus plats més demanats és la pantera rosa, una mena de desconstrucció del clàssic pastisset infantil.

Respecte al restaurant Angle, comentar que aquest any ha aconseguit la segona estrella Michelin. D’aquesta manera, el xef català suma la cinquena estrella Michelin, ja que l’AbaC també ha mantingut les tres. El cuiner ha aconseguit escalar posicions en un dels podis culinaris més prestigiosos del món.

Aquest any la novetat a la gala ha estat la incorporació del premi a la Sostenibilitat. Que estat entregat al Restaurant A poniente.

Restaurants que han aconseguit una nova distinció:

  • El restaurant Aürt (Barcelona)
  • El Cinc Sentits (Barcelona)
  • Deliranto (Salou)

Restaurants que han perdut una estrella:

  • La Barra de Carles Abellán (Barcelona)
  • Els Brancs de Roses i Terra (S’agaró)
  • Restaurant Gaig (Barcelona)