"<yoastmark

Un plat vegà i diferent

Amb les verdures i hortalisses de Petit Plà, avui farem carbassó amb espàrrecs, flor de carbassó i amanida que podem maridar amb un vi Principia Mathematica d’Alemany i Corrió.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 carbassons mitjans de Petit Plà
  • 1 manat d’espàrrecs de marge
  • 16 tomàquets xerri de Petit Plà
  • Fulles verdes d’enciams i germinats de Petit Plà
  • 4 flors de carbassó de Petit Plà
  • 2 raves
  • Puré d’olivada negra
  • Oli d’oliva verge i vinagre de vi
  • Julivert picat i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem i tallem els carbassons
    • Netegem els carbassons i els tallem en rectangles fins, d’1 cm de gruix.
  2. Saltegem els carbassons
    • Salem i saltegem els rectangles de carbassons a la planxa a foc baix amb una mica d’oli, procurant que quedin dauradets per fora i fets per dintre. Retirem i reservem.
  3. Fem els espàrrecs, els tomàquets i la flor de carbassó
    • Rentem els espàrrecs i els tallem a bastonets, els tomàquets xerri i la flor de carbassó per la meitat i saltegem tot plegat en la mateixa planxa amb una mica d’oli.
  4. Netegem i tallem l’enciam i els raves
    • Netegem l’enciam i els raves i els tallem en rodanxes fines.
  5. Fem la salsa
    • Barregem una cullerada d’olivada amb una mica de vinagre, julivert picat i oli d’oliva.
  6. Muntem el plat
    • Quan estiguin els ingredients fets muntem el plat disposant com a base el rectangle de carbasó i la resta de verdures per sobre.
    • Finalitzem amanint amb la salsa.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, un vi de vinyes velles de Xarel·lo criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Recepta extreta de: https://www.mans.coop/carbasso-amb-esparrecs-i-amanida/