Capó del Prat farcit de Nadal

Capó del Prat farcit de Nadal

El plat del Nadal

Bon Nadal gourmets! Celebrem un dia tan especial amb la recepta perfecta per avui! Capó del Prat farcit de Nadal! I acompanyarem i brindarem amb un cava Reserva Barrica Brut Nature del Celler Carles Andreu! Salut i bones festes!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 capó o pollastre Pota Blava d’uns 2 kg del Consell Regulador del Pollastre i Capó Prat
  • 300 g de prunes
  • 50 g de pinyons
  • 100 g d’orellanes
  • 2 pomes
  • 1 llimona
  • 1 gotet de xerès sec
  • 8 salsitxes
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 ramet d’herbes aromàtiques
  • 1 copeta de conyac
  • 2 grans d’all amb pell
  • 1 cullerada de maizena
  • ¼ litre de brou
  • Sal
  • Pebre negre
  • 100 g de figues seques

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el capó
    • Netegem el capó i el socarrimem. El ruixem per dintre amb el suc de la llimona i salpebrem.
  2. Farcim el capó
    • El farcim amb dues pomes tallades a trossos, les salsitxes, la meitat de les prunes, les orellanes, els pinyons i la meitat de les figues seques. La part del pollastre que quedi oberta l’haurem de cosir amb escuradents perquè quedi ben tancada.
  3. Daurem el capó
    • Posem el capó salat per fora en una cassola amb oli. El girem fins que quedi ben daurat. Al voltant hi posem la ceba tallada en forma de làmines, la pastanaga a trossets, els alls sencers i el ramet d’herbes aromàtiques.
  4. Enfornem
    • El posem al forn, que ha d’estar ben calent. Haurà de coure, aproximadament una hora i un quart. Mentre es cou, Hi anem tirant el conyac, el xerès sec i el quart de litre de brou. Quan falti mitja hora per acabar la cocció (o sigui, quan faci tres quarts d’hora que el tenim al forn), hi afegim les prunes i les figues ens han quedat. Una vegada cuit, traiem el capó de la cassola i també el ramet d’herbes aromàtiques, les prunes i les figues.
  5. Fem la salsa
    • Afegim al suc que queda una cullerada de Maizena desfeta amb aigua. Ho deixem coure tot uns cinc minuts (ho hem d’anar remenant perquè no s’agafi). Després, passem la salsa pel colador xinès.
  6. Servim
    • Posem el pollastre o capó en una plata amb el suc i envoltat de prunes i figues.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Reserva Barrica Brut Nature del Celler Carles Andreu, un cava de color or palla, amb un rosari de bombolles finíssim i constant, es presenta al tast d’una manera molt afruitada amb una fusió subtil entre el vi i la barrica. En boca és suau, amb bona estructura, retronasal de fusta, fresc i persistent, amb un esclat de bombolletes que aporten una sensació agradable de pessigolleig.

Cava Reserva Barrica

Cava Reserva Barrica de Celler Carles Andreu

Recepta extreta de: https://www.barcelona.cat/ca/nadal/receptes/capo-farcit-de-nadal
Imatge extreta de: http://www.artencuina.com/ca/capo-de-nadal-farcit-carles-gaig