Canelons de verdures i pernil cuit

Canelons de verdures i pernil cuit

Un plat exquisit

 

Ingredients per a la recepta

  • 20 làmines de canelons
  • 200 g d’espinacs
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 2 grans d’all
  • 400 ml de salsa de tomàquet
  • 10 talls de pernil cuit extra Duroc de Casa Boix
  • 100 g de formatge blau
  • 400 ml de llet
  • Farina
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Nou moscada
  • Julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i piquem finament els alls, la ceba tendra i les pastanagues. Les sofregim en una cassola amb un rajolí d’oli. Assaonem. Piquem els espinacs en juliana i els afegim. Ofeguem breument.
  2. Afegim la farina i ofeguem. Aboquem la llet a poc a poc, sense deixar de remenar. Assaonem i ratllem a sobre una mica de nou moscada. Cuinem la beixamel durant 6-8 minuts sense deixar de remenar. Reservem la beixamel.
  3. Posem aigua a escalfar en una cassola gran. Assaonem i quan comenci a bullir, afegim les làmines de caneló. Coem el temps que indiqui el paquet. Escorrem i col·loquem sobre un drap net de cuina. Les reservem.
  4. Estenem els canelons sobre una superfície llisa, tallem els talls de pernil cuit per la meitat i posem un tros sobre cada làmina de caneló. Farcim amb les verdures i els enrotllem. Els disposem en una font apta per a forn .
  5. Cobrim els canelons amb la salsa de tomàquet, esmicolem el formatge i l’escampem per sobre. Introduïm la font al forn i escalfem. Retirem i adornem la font amb unes fulles de julivert.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Baltana Rosat Ecològic de Bodega Miquel Jané, un vi de color no molt intens, buscant un color tirant a pàlid, però sense arribar-hi, lluent i brillant amb tons vermell maduixa. En nas surt el toc de fruita vermella una mica àcida, maduixa no del tot madura i un punt de magrana. Quan passen 5 min a la copa va evolucionant cap a un aroma més dolç i sedós. En boca és fresc, amb un punt astringent que el fa molt interessant. Té un pas per boca amable i lliscant. Es mantenen els aromes en boca força estona.

Baltana Rosat Ecològic

Baltana Rosat Ecològic

Font: Hogarmanía