Canelons espàrrecs verds pernil

Canelons d’espàrrecs verds i pernil

Un plat vistós i saborós

Podem trobar els ingredients principals per cuinar aquest plat a l’Agrobotiga Ebrecultius.

 

Ingredients per a la recepta

  • 12 espàrrecs
  • Pasta per lasanya (4 làmines)
  • Pernil
  • 500 ml de llet
  • 40 g de farina de blat
  • 50 g de pebrot verd
  • 100 g de ceba
  • 150 g de formatge ratllat
  • 40 g de mantega
  • Julivert fresc
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem els espàrrecs
    • Netegem els espàrrecs i tallem la part inferior i dura de la tija.
    • Posem a bullir aigua amb sal en una olla en la qual els deixem per uns cinc minuts. Els retirem de l’aigua, assequem i col·loquem en un bol amb gels per refredar-los i aturar el procés de cocció.
  2. Després fem la salsa blanca a l’estil beixamel
    • Piquem la ceba i el pebrot. Els posem en una olla amb la mantega i els deixem uns cinc minuts a foc mitjà.
    • Afegim la llet que deixem escalfar fins al punt d’ebullició. Immediatament afegim la farina mentre batem, sempre en la llar fins que espesseixi una mica. Retirem del foc i reservem.
  3. Col·loquem les fulles de lasanya
    • Col·loquem les fulles de lasanya en una altra olla d’aigua calenta perquè es facin toves amb cura que no s’enganxin
  4. Fem els canelons
    • Quan una fulla de pasta estigui tova li col·loquem una làmina de pernil i uns tres espàrrecs al centre. Enrotllem per formar els nostres canelons. Greixem una safata amb mantega i posem els canelons.
  5. Posem al forn
    • De seguida aboquem les salsa blanca i recobrim amb el formatge ratllat. Posem al forn a 180 º C per uns 25 minuts.
  6. Decorem i servim
    • Tallem les fulles de julivert i les escampem sobre els canelons just abans de servir.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un dels vins de l’Agrobotiga Ebrecultius, com un vi Mustillant Blanc de Gramona.

Vi Gramona Mustillant Blanc

Vi Gramona Mustillant Blanc

Recepta extreta de: https://www.ipeh.org.pe/canelones-de-esparragos-y-jamon/