Canelons d’espàrrecs verds i pernil
Un plat vistós i saborós
Ingredients per a la recepta
- 12 espàrrecs
- Pasta per lasanya (4 làmines)
- Pernil de Jamones la Cava
- 500 ml de llet
- 40 g de farina de blat
- 50 g de pebrot verd
- 100 g de ceba
- 150 g de formatge ratllat
- 40 g de mantega
- Julivert fresc
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració de la recepta
- Preparem els espàrrecs
- Netegem els espàrrecs i tallem la part inferior i dura de la tija.
- Posem a bullir aigua amb sal en una olla en la qual els deixem per uns cinc minuts. Els retirem de l’aigua, assequem i col·loquem en un bol amb gels per refredar-los i aturar el procés de cocció.
- Després fem la salsa blanca a l’estil beixamel
- Piquem la ceba i el pebrot. Els posem en una olla amb la mantega i els deixem uns cinc minuts a foc mitjà.
- Afegim la llet que deixem escalfar fins al punt d’ebullició. Immediatament afegim la farina mentre batem, sempre en la llar fins que espesseixi una mica. Retirem del foc i reservem.
- Col·loquem les fulles de lasanya
- Col·loquem les fulles de lasanya en una altra olla d’aigua calenta perquè es facin toves amb cura que no s’enganxin
- Fem els canelons
- Quan una fulla de pasta estigui tova li col·loquem una làmina de pernil i uns tres espàrrecs al centre. Enrotllem per formar els nostres canelons. Greixem una safata amb mantega i posem els canelons.
- Posem al forn
- De seguida aboquem les salsa blanca i recobrim amb el formatge ratllat. Posem al forn a 180 º C per uns 25 minuts.
- Decorem i servim
- Tallem les fulles de julivert i les escampem sobre els canelons just abans de servir.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi blanc la Font del Gat de CAP DE SURO.
Recepta extreta de: https://www.ipeh.org.pe/canelones-de-esparragos-y-jamon/