
Calamarsons i llagostins amb sofregit de tomàquet eco
A sucar pa amb sabor del mar
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1 kg de calamarsons
- 18 Llagostins
- 1 cabeça d’alls
- Sofregit de tomàquet ecològic Hortus Aprodiscae
- 1 copa de vi blanc
- Farina de blat
- Sal, pebre negre i julivert (picat)
Elaboració de la recepta
- Netegem els calamarsons tot traient la ploma (columna vertebral), la pell i els hi donem la volta fins que quedin ben nets d
- Els enfarinem i els reservem.
- Posem un recipient al foc i daurem els alls sense pelar per tal que donin sabor a l’oli.
- Salpebrem i ho deixem coure, recomanem afegir una culleradeta de sucre i una mica d’aigua per a caramelitzar.
- Mentre, en un altre recipient saltegem els calamarsons fins a daurar-los, no convé afegir sal doncs traurien aigua i no ens interessa, no els deixem coure més de 3 minuts a foc fort.
- Els retirem i reservem en un plat, aniran traient l’aigua que nosaltres retirarem en un got i ens servirà com a caldo.
- Seguidament hi afegim el sofregit de tomàquet eco Hortus i barregem i deixem que s’evapori l’aigua, més o menys 10 minuts i llavors hi tirem el vi.
- Passat el temps hi afegim els calamarsons i el caldo que havíem reservat, els allts i deixem coure uns 25 minuts.
- Pelem els llagostins i els afegim quan falti poc per acabar la cocció.
- Deixem 5 minuts i hi tirem el julivert, després ho retirem del foc i ho deixem reposar.
- Servim i a gaudir!
Maridatge
Podem acompanyar amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell
Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/492127-chipirones-y-langostinos-con-sofrito-de-tomate