Calamarsons llagostins sofregit tomàquet eco

Calamarsons i llagostins amb sofregit de tomàquet eco

A sucar pa amb sabor del mar

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 kg de calamarsons
  • 18 Llagostins
  • 1 cabeça d’alls
  • Sofregit de tomàquet ecològic Hortus Aprodiscae
  • 1 copa de vi blanc
  • Farina de blat
  • Sal, pebre negre i julivert (picat)

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem els calamarsons tot traient la ploma (columna vertebral), la pell i els hi donem la volta fins que quedin ben nets d
  2. Els enfarinem i els reservem.
  3. Posem un recipient al foc i daurem els alls sense pelar per tal que donin sabor a l’oli.
  4. Salpebrem i ho deixem coure, recomanem afegir una culleradeta de sucre i una mica d’aigua per a caramelitzar.
  5. Mentre, en un altre recipient saltegem els calamarsons fins a daurar-los, no convé afegir sal doncs traurien aigua i no ens interessa, no els deixem coure més de 3 minuts a foc fort.
  6. Els retirem i reservem en un plat, aniran traient l’aigua que nosaltres retirarem en un got i ens servirà com a caldo.
  7. Seguidament hi afegim el sofregit de tomàquet eco Hortus i barregem i deixem que s’evapori l’aigua, més o menys 10 minuts i llavors hi tirem el vi.
  8. Passat el temps hi afegim els calamarsons i el caldo que havíem reservat, els allts i deixem coure uns 25 minuts.
  9. Pelem els llagostins i els afegim quan falti poc per acabar la cocció.
  10. Deixem 5 minuts i hi tirem el julivert, després ho retirem del foc i ho deixem reposar.
  11. Servim i a gaudir!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco Celler Vell

Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/492127-chipirones-y-langostinos-con-sofrito-de-tomate