Blat amb verdures, bacallà i all negre

Blat amb verdures, bacallà i all negre

Un plat que té de tot i bo

El plat que tenim a continuació és blat amb verdures, bacallà i all negre Cal Valls. I per beure tenim un vi blanc Maurel de Can Bonastre. Voleu saber com preparar-ho? Doncs som-hi!

 

Ingredients per a la recepta (3 persones)

  • 250gr de blat
  • Verdures al gust (bròquil, pèsols i puntes d’espàrrecs verds)
  • 3 lloms de bacallà
  • 2 grans d’all negre Cal Valls
  • All negre en pols
  • Uns brins de safrà
  • 1 tomàquet
  • 750ml de brou de verdures
  • Un tros de pebrot vermell
  • Un tros de pebrot verd
  • Sal
  • Oli

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el sofregit
    • En una paella afegim un raig d’oli d’oliva verge extra i tirem l’all negre picat ben fi. Quan estigui començat a desprendre l’aroma incorporem els pebrots tallats en daus i deixem que es facin una estona,
  2. Afegim el safrà i el tomàquet
    • Afegim el safrà i el tomàquet ratllat i remenem amb el foc mitjà .
  3. Incorporem el blat
    • Ara agreguem el blat, remenem bé i deixem que es torri una mica.
  4. Agreguem el brou
    • Anem incorporant la quantitat de brou (calent per no trencar la cocció) que sigui necessari,
  5. Saltegem les verdures
    • En una altra paella saltegem les verdures al punt.
  6. Marquem el bacallà
    • Un cop llestes les verdures, saltegem el bacallà fins al punt que ens agradi.
  7. Emplatem i servim
    • Quan estigui tot enllestit, emplatem posant una base de blat en el plat, verdures saltejades per sobre i el bacallà damunt. Finalitzem empolvorant una mica d’all negre sobre el bacallà.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre, un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.

Maurel Can Bonastre

Maurel de Can Bonastre

Recepta extreta de: Recetags.com