Un plat que ens encanta

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 lloms de bacallà
  • 2 cebes
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 3 grans d’all
  • 100 ml. vi blanc
  • Sofregit de tomàquet ecològic HORTUS APRODISCAe
  • Farina de blat per arrebossar
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem els lloms a dessalar deixant-los en remull durant 48 hores. Caldrà que canviem l’aigua cada 12 hores. És aconsellable desar el bacallà a la nevera durant aquest procés perquè no es faci malbé.
  2. Un cop tinguem el bacallà dessalat ens posem a la preparació del plat. Comencem tallant les verdures a daus petits, el pebrot, la ceba i els alls.
  3. En una cassola gran posem oli d’oliva. Quan estigui calent hi afegim el pebrot trossejat. El sofregim durant uns 6 o 7 minuts fins que comenci a quedar tou.
  4. Afegim la ceba i els alls trossejats i sofregim la verdura fins que quedi tova, llavors li tirem el vi blanc i el cuinem uns minuts fins que l’alcohol s’evapori. Incorporem el sofregit de tomàquet ecològic i un petit toc amb el pebre vermell dolç i el cuinem durant uns 30 minuts a foc baix, remenant de tant en tant.
  5. Mentre es cuina la salsa vam preparar el bacallà. Enfarinem els lloms i els fregim a la paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Es tracta de fer una precocció, no ha de quedar fregit del tot. Després quan ho incorporem amb el guisat s’acabarà de coure.
  6. Incorporem els trossos de bacallà a la cassola amb la salsa i col·locant els lloms amb la pell cap baix, així ajudarà a espessir la salsa.
  7. El bacallà es fa més ràpid que el lluç, així que el foc ha d’estar mig o baix. Deixeu-ho coure amb la salsa a foc baix com molt 5 minuts.
  8. Apaguem el foc i ho deixem reposar, i ja tenim el plat preparat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Dionysus Brut Nature Eco de Canals & Munné, un cava de color groc pàl·lid, afruitat amb bombolla petita i persistent, aroma suau amb fons florals i gust sec.

Recepta extreta de: http://www.recetasderechupete.com/receta-de-bacalao-con-tomate/16218/