recepta-bacalla-forn-patates

Bacallà a la portuguesa

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 lloms de bacallà de Pairó Fish
  • 4 patates grans
  • 3 cebes grans
  • 1 got de Porto blanc, conyac o brandi
  • 1 cdita. pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Farina per arrebossar
  • Sal (al gust, recordeu el punt de sal del bacallà)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Posem a escalfar 5 cullerades d’oli d’oliva verge extra en una paella gran i hi afegim la ceba quan aquest comenci a estar calent.
  2. Ofeguem la ceba fins que estigui ben toveta, uns 15 o 20 minuts. Retirem la paella del foc i afegim el pebre vermell dolç de la Vera.
  3. Remenem per integrar amb la ceba i tornem a posar la paella al foc. Afegim el vi, deixem que es redueixi durant 2 minuts i retirem. Reservem per a una font la ceba i la seva salsa. La paella la reutilitzarem posteriorment així que no la retirem ja que aprofitarem els sucs.
  4. Pelem les patates i les tallem a làmines fines, de 3 o 4 mm. de gruix. Escalfem abundant oli a la paella que hem utilitzat abans i fregim les patates deixant-les una miqueta crues. Les patates acabaran de cuinar-se després en el forn. Reservem.
  5. Eliminem l’excés d’oli i fregim els lloms de bacallà prèviament enfarinat. No cal que es fregeixin massa, amb donar-los un toc durant 1 o 2 minuts per cada costat és suficient, així ens assegurem que durant l’enfornat quedi al punt, sucós i saborós.
  6. En una font apta per a forn anem muntant el plat. Primer col·loquem una base amb les patates, a sobre posem els lloms de bacallà i repartim per sobre i pels laterals la ceba amb tota la seva salsa.
  7. Posem al forn a 170 º C amb calor per dalt i per baix, amb el forn prèviament calent, durant 15 o 20 minuts.
  8. Retirem del forn i servim calent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Arnot Blanc de La Botera, un vi de color groc pàl·lid, amb reflexos verds i brillants, la llàgrima és fina. Destaca per la seva intensitat aromàtica de fruites cítriques i blanques com la pera. Mostra un magnífic equilibri i bona frescor en nas. En boca és fresc i saborós. S’aprecia un bon equilibri nas-boca, un pas que recorre tot el paladar i que fa que sigui fàcil de beure.

arnot-blanc-botera

Recepta extreta de: https://www.recetasderechupete.com/bacalao-a-la-portuguesa/12627/