Benvolguts/des gourmets, avui us presentem una recepta de bacallà al forn amb patates que us encantarà.
Aquesta tipologia de peix presenta nombroses propietats i beneficis per a la salut que poden condimentar una dieta sana i equilibrada. El toc de les patates li dóna un gust perfecte per a fer-lo més deliciós.
Plat de bacallà a la portuguesa
Per això, avui us fem arribar una recepta de bacallà al forn amb patates de Recetas de Chupete amb la qual us llepareu els dits de valent!
Ingredients per al bacallà al forn
- 4 lloms de bacallà de Pairó Fish
- 4 patates grans
- 3 cebes grans
- 1 got de Porto blanc, conyac o brandi
- 1 cdita. pebre vermell dolç
- Oli d’oliva verge extra
- Farina per arrebossar
- Sal (al gust, recordeu el punt de sal del bacallà)
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Elaboració de la recepta
- Pelem la ceba i la tallem en juliana. Posem a escalfar 5 cullerades d’oli d’oliva verge extra en una paella gran i hi afegim la ceba quan aquest comenci a estar calent.
- Ofeguem la ceba fins que estigui ben toveta, uns 15 o 20 minuts. Retirem la paella del foc i afegim el pebre vermell dolç de la Vera.
- Remenem per integrar amb la ceba i tornem a posar la paella al foc. Afegim el vi, deixem que es redueixi durant 2 minuts i retirem. Reservem per a una font la ceba i la seva salsa. La paella la reutilitzarem posteriorment així que no la retirem ja que aprofitarem els sucs.
- Pelem les patates i les tallem a làmines fines, de 3 o 4 mm. de gruix. Escalfem abundant oli a la paella que hem utilitzat abans i fregim les patates deixant-les una miqueta crues. Les patates acabaran de cuinar-se després en el forn. Reservem.
- Eliminem l’excés d’oli i fregim els lloms de bacallà prèviament enfarinat. No cal que es fregeixin massa, amb donar-los un toc durant 1 o 2 minuts per cada costat és suficient, així ens assegurem que durant l’enfornat quedi al punt, sucós i saborós.
- En una font apta per a forn anem muntant el plat. Primer col·loquem una base amb les patates, a sobre posem els lloms de bacallà i repartim per sobre i pels laterals la ceba amb tota la seva salsa.
- Posem al forn a 170 º C amb calor per dalt i per baix, amb el forn prèviament calent, durant 15 o 20 minuts.
- Retirem del forn i servim calent.
El maridatge per al bacallà al forn
Podeu acompanyar amb un Arnot Blanc de La Botera, un vi de color groc pàl·lid, amb reflexos verds i brillants, la llàgrima és fina. A més, destaca per la seva intensitat aromàtica de fruites cítriques i blanques com la pera. Mostra un magnífic equilibri i bona frescor en nas. També, en boca és fresc i saborós. S’aprecia un bon equilibri nas-boca, un pas que recorre tot el paladar i que fa que sigui fàcil de beure.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!