Bacallà confitat en oli d'oliva verge extra amb melmelada de pebrot

Bacallà confitat en oli d’oliva verge extra amb melmelada de pebrot

Una joia de plat

Aquesta joia de plat és bacallà confitat en oli d’oliva verge extra Iberolei de Montebre amb melmelada de pebrot de Fruita Blanch. Una meravella que hem escollit maridar amb un vi Aikarai 100% Muscat de Giró Ribot

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 800 g de llom de bacallà dessalat
  • Melmelada de pebrot de Fruita Blanch
  • 2 pebrots vermells mitjans
  • 4 espàrrecs silvestres
  • 4 cebes d’uns 100 g
  • 2 carbassons d’uns 100 g
  • 1 l d’oli d’oliva verge extra Iberolei de Montebre
  • 2 fulles de llorer
  • 2 bitxos o pebre negre
  • 100 ml de vinagre
  • 300 ml d’aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. Confitem el bacallà
    • Posem el bacallà en una cassola i el cobrim amb oli d’oliva, llorer i bitxo. Deixem escalfar a foc baix durant uns 10 minuts.
  2. Fem la tempura
    • Tallem les verdures en juliana i les passem per aigua, vinagre i farina. Després les fregim en una paella amb abundant oli calent.
  3. Retirem el bacallà
    • Traiem el peix de la cassola i l’escorrem bé.
  4. Emplatem
    • En un plat pla fem un llit amb la melmelada de pebrot, posem el bacallà i a sobre les verdures en tempura.
  5. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Aikarai 100% Muscat de Giró Ribotun vi blanc sec estructurat i elegant, amb cos. Omple completament la boca amb una agradable textura. Equilibrat i llarg, amb un lleuger final amarescent. En el retrogust ens retrobem amb potents notes de flors blanques, préssec i cítrics.

Aikarai Giró Ribot

Aikarai Giró Ribot

Recepta extreta de: El Periódico