Un arròs salvatgement bo
Ingredients per a la recepta
- 200 gr. d’arròs Carnaroli
- 300 gr. de carn de cabra hispànica (cuixa o espatlla desossada, coll o becaina, etc) de DONUM DEUS
- Una ceba gran
- 2 grans d’all
- Mig pebrot vermell
- Una cullerada sopera de concentrat de tomàquet
- Bolets variats al gust
- Una mica del brou colat en què hem macerat la carn
- Fons bru de la pròpia carn
- Romaní fresc
- Oli d’oliva i sal
Elaboració de la recepta
- Un cop tallada la carn a trossets petits, la salem, marquem bé a la cassola amb l’oli d’oliva i la reservem.
- Comencem l’arròs a la manera de sempre: fent el sofregit de ceba, all, pebrot vermell i concentrat de tomàquet.
- Afegim una mica del brou de macerar la carn i deixem que desglase i s’evapori l’alcohol.
- Tornem a afegir la carn i cobrim amb el fons.
- En aquest moment, és preferible deixar-la una bona estona perquè quedi més tendra -una hora aprox- abans d’afegir l’arròs.
- Quan veiem que està al nostre gust, anem afegint arròs i el brou o fons bru a la manera en què faríem un risotto.
- Quan vegem que s’ha encastat el brou, tornem a afegir i, així, successivament, remenant de tant en tant, fins que l’arròs estigui gairebé fet i quedi més aviat melós. Als 15 m. aprox, afegim els bolets i deixem que coguin els últims 3 m.
- Tapem la cassola als 18 m., Li donem uns 3 m. més de repòs i afegim una mica més de romaní fresc si ens agrada (podem posar-li farigola o, simplement, res més).
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Vila Closa Negre de Vins la Botera, un vi de dens color violaci, brillant i fluid en copa, mostra un ampli ventall aromàtic caracteritzar per aromes de fruites del bosc amb tocs de farigola. En boca, ofereix un llarg recorregut elegant, mineral, amb fruites del bosc, tocs balsàmics i notes de cacau. Tanins suaus, frescos i agradables. Llarg en postgust. Un vi per gaudir.
Recepta extreta de: http://www.atable.es/receta/arroz-meloso-de-setas-y-cabra-hispanica-donum-deus/