Arròs mar i muntanya amb romesco
Un plat estratosfèric
Avui fem arròs mar i muntanya amb romesco de Mar-Tret! Una recepta que encandila pel seu sabor i que podem maridar a la perfecció amb un un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau. Salut!
Ingredients per a la recepta
- 1 ceba trinxada
- 300 g d’arròs
- 1 tomàquet madur
- 3 cullerades de salsa romesco Mar-Tret
- 1250 ml de brou de pollastre o verdura
- 80 g de pèsols cuits
- 2 carxofes
- 3 salsitxes de porc
- 6 gambes vermelles
- 1 tros de pebrot vermell
- 2 grans d’all
- Pebre negre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posem el brou a escalfar
- Escalfem el brou de pollastre o verdura.
- Fem les carxofes
- Netegem les carxofes i les saltegem amb una mica d’oli i sal fins que tinguin color, sense que arribin a ennegrir-se. Les retirem i reservem.
- Fem les salsitxes
- Tallem les salsitxes a trossets i les saltegem a la mateixa paella afegint una mica més d’oli. Retirem i reservem juntament amb les carxofes.
- Fem les gambes
- Marquem i salem les gambes 2 minuts per cada banda i després les retirem juntament amb les carxofes i salsitxes.
- Fem la resta de verdures
- Tallem el pebrot vermell en juliana i el saltegem amb oli.
- Tallem els alls i els afegim a la paella.
- Tallem la ceba i l’afegim a la paella quan l’all hagi agafat color.
- Ratllem el tomàquet i l’afegim.
- Sofregim a foc lent i finalment retirem les tires de pebrot vermell.
- Afegim el romesco
- Afegim 4 cullerades de salsa romesco i barregem amb sofregit, deixem que es dauri i caramel·litzi.
- Afegim la carxofa i l’arròs
- Afegim la carxofa i l’arròs i deixem torrar una estona, remenant sense parar per tal que no s’enganxi.
- Afegim el brou
- Cobrim amb el brou ben calent, salem i deixem coure durant aproximadament un quart d’hora a foc mig-baix.
- Afegim els ingredients
- Afegim els pèsols cuits i la botifarra.
- Passats cinc minuts les gambes i el pebrot vermell.
- Apaguem el foc
- Deixem que el foc s’acabi de fer amb el calor residual uns 10 minuts més fins que estigui al punt i ben sucós.
- Servim
- Servim fent que el plat tingui de tot i a gaudir!
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera. Capa mitja alta. Agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.
Selecció Eco Celler Grau i Grau
Recepta extreta de: Catalunya Cuina