Arròs mar i muntanya amb romesco

Arròs mar i muntanya amb romesco

Un plat estratosfèric

Avui fem arròs mar i muntanya amb romesco de Mar-Tret! Una recepta que encandila pel seu sabor i que podem maridar a la perfecció amb un un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 ceba trinxada
  • 300 g d’arròs
  • 1 tomàquet madur
  • 3 cullerades de salsa romesco Mar-Tret
  • 1250 ml de brou de pollastre o verdura
  • 80 g de pèsols cuits
  • 2 carxofes
  • 3 salsitxes de porc
  • 6 gambes vermelles
  • 1 tros de pebrot vermell
  • 2 grans d’all
  • Pebre negre
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem el brou a escalfar
    • Escalfem el brou de pollastre o verdura.
  2. Fem les carxofes
    • Netegem les carxofes i les saltegem amb una mica d’oli i sal fins que tinguin color, sense que arribin a ennegrir-se. Les retirem i reservem.
  3. Fem les salsitxes
    • Tallem les salsitxes a trossets i les saltegem a la mateixa paella afegint una mica més d’oli. Retirem i reservem juntament amb les carxofes.
  4. Fem les gambes
    • Marquem i salem les gambes 2 minuts per cada banda i després les retirem juntament amb les carxofes i salsitxes.
  5. Fem la resta de verdures
    • Tallem el pebrot vermell en juliana i el saltegem amb oli.
    • Tallem els alls i els afegim a la paella.
    • Tallem la ceba i l’afegim a la paella quan l’all hagi agafat color.
    • Ratllem el tomàquet i l’afegim.
    • Sofregim a foc lent i finalment retirem les tires de pebrot vermell.
  6. Afegim el romesco
    • Afegim 4 cullerades de salsa romesco i barregem amb sofregit, deixem que es dauri i caramel·litzi.
  7. Afegim la carxofa i l’arròs
    • Afegim la carxofa i l’arròs i deixem torrar una estona, remenant sense parar per tal que no s’enganxi.
  8. Afegim el brou
    • Cobrim amb el brou ben calent, salem i deixem coure durant aproximadament un quart d’hora a foc mig-baix.
  9. Afegim els ingredients
    • Afegim els pèsols cuits i la botifarra.
    • Passats cinc minuts les gambes i el pebrot vermell.
  10. Apaguem el foc
    • Deixem que el foc s’acabi de fer amb el calor residual uns 10 minuts més fins que estigui al punt i ben sucós.
  11. Servim
    • Servim fent que el plat tingui de tot i a gaudir!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera. Capa mitja alta. Agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

Selecció Eco Celler Grau i Grau

Selecció Eco Celler Grau i Grau

Recepta extreta de: Catalunya Cuina